U/17-landsholdsdebutant om AGF-dominans: Stort skulderklap til klubben

Foto: AGF
Foto: AGF

AGF U/17-venstrebacken Daniel Thøgersen fik tirsdag sin U-landsholdsdebut foran flere tusind tilskuere i Nakskov.

Da det danske U/17-landshold tirsdag aften sikrede en 2-0-sejr hjemme mod Montenegro, var det med debutant Daniel Thøgersen startende i bagkæden for de rødhvid-klædte drenge.

Både defensivt og offensivt bidrog den unge århusianer til flere af kampens aktioner, og hjalp altså Danmark til at holde buret rent i den første af to træningskampe mod Montenegro. Også offensivt var han dog ved at gøre sig specielt bemærket, da et forsøg fra kanten af feltet var tæt på at krybe i mål i første halvleg.

– Først og fremmest rigtig glad for min debut. Det var min første kamp, og vi vinder 2-0. Vi kunne sagtens have scoret flere, men det er også vigtigt at holde nullet, forklarer han efter kampen og fortsætter:

– Det havde været ekstraordinært, hvis jeg havde sparket bolden i kassen der, men det må jeg jo så gøre torsdag, hvis jeg starter inde der, siger han med et smil.

Thøgersens debut kom på OK+ Stadion i Nakskov, hvor der i forbindelse med DBU Lolland-Falsters 110 års jubilæum var fyldt op på lægterne med både tilskuere og toplederne fra DBU. Den tanke gjorde AGF’eren svært begejstret.

– Det er utroligt, at Nakskov som en lille by kan præstere så mange fremmødte, og det er selvfølgelig rigtig fedt. Det motiverer mig rigtig meget.

Gylden AGF-generation

I den nuværende U/17-landsholdstrup indgår der hele fem AGF’ere. Alle fem kom tirsdag aften på banen, og det ser venstrebacken som et stort skulderklap.

– Det er en stor cadeau til truppen (AGF U/17, red.), at vi har fem AGF’ere med, men nu er det altså op til os at blive her, og slå vores navn fast, forklarer han og uddyber klubbens sæsonstart:

– Vi har en halvgod start, hvor vi har spillet tre kampe, tabt to og vundet en. Men jeg ser stadig, at vi kan ende i top seks, som også er vores målsætning i AGF.

Daniel Thøgersen spillede 69 minutter i sin landsholdsdebut, før han blev udskiftet til fordel for Rasmus Møller. Også målscorer Noah Iversen fik debut.

 

In this article