Udland R6, Dansker på Old Trafford og lækre oplæg

Der er masser af dansk talent i udlandet – men hvordan går det de unge håbefulde spillere? Det samler D’BOLD op på hver torsdag. Efter landsholdspausen var der igen gang i de europæiske ungdomsligaer!

Hoffenheim U/19 1 – 2 Augsburg U/19
0-1: Romario Roesch
1-1: David Otto
1-2: Romario Roesch

Efter nederlag i sidste runde til bysbørnene fra 1860 München skulle Lasse Jürgensen (6/1) og tropperne op imod sidste sæsons andenplads, Hoffenheim. Jürgensen var manden bag første mål, da han var første mand på Christopher Lannerts (6/0) frispark, og sendte bolden videre til Romario Roesch (6/3) som scorede, og allerede efter 18 minutters spil bragte gæsterne på sejrskurs. En flot skalp af udeholdet og Lasse Jürgensen, som på imponerede vis stadig holder sig i toppen af ligaen.

Schalke 04 U/19 2 – 1 Borussia Dortmund U/19
1-0: Benjamin Goller
1-1: Etienne Amenyido
2-1: Benjamin Goller

Forud for et vaskeægte topopgør lå hele tre hold i toppen af U/19 Bundesliga West: Bayern Leverkusen, Schalke 04 og Borussia Dortmund. Alle havde vundet fire sejre og spillet én uafgjort. Det skulle ændres, da Schalke 04 lørdag slog Jacob Bruun Larsens (4/2) Borussia Dortmund med 2-1. Resultatet var allerede fastslået efter første halvleg, selvom de gulblusede ihærdigt forsøgte at få udlignet. Kampen var tæt, og marginalerne var næsten alle sammen med Borussia Dortmund. Schalke 04s Haji Wright (4/1) brændte sågar et straffespark. Lige meget hjalp det, og selvom Bruun Larsen spillede 90 minutter måtte han og holdkammeraterne indkassere sæsonens første nederlag.

Manchester United U/23 3 – 2 Derby County U/23
1-0: Scott McTominay
1-1: Charles Vernam
2-1: Josh Harrop
2-2: Charles Vernam
3-2: Scott McTominay

Det så længe ud til at Derby County med Emil Riis Jakobsen (5/0) start skulle hente sæsonens første point, da de gæstede Manchester United på selveste Old Trafford. De blev dog snydt, da Scott McTominay (4/2) med fire minutters spilletid tilbage hamrede en flad bold ind i netmaskerne. Det kunne sagtens være blandet til mere for The Rams, da udeholdet kom frem til flere store chancer. Blandt andet kom Charles Vernam (6/6) frem til et farligt hovedstød, som målmand Kieran O’Hara på flot vis stoppede.

Jong PSV 3 – 2 Dordrecht
1-0: Pablo Rosario
1-1: Michael Chacon
1-2 : Jafar Arias
2-2: Sam Lammers
3-2: Sam Lammers

Opskriften på succes må efterhånden være klar for Jong PSV-træner Pascal Jansen: Start med Nikolai Laursen (7/0) og Sam Lammers (7/8) inde. Med den duo fra start har Jong PSV endnu ikke tabt en kamp i Eerste Divisie. Det er blevet til fem sejre og to uafgjorte. Den danske U/19-landsholdsspiller var med til at sikre et flot comeback, da han få minutter inden i anden halvleg satte to forsvarsspillere med hurtige træk og fra mållinjen fandt sin angrebskollega med et præcist indlæg, som Lammers udnyttede og scorede til 2-2. Til trods for en udvisning til hjemmeholdet klarede de skærene, og Laursen fik 78 minutters spilletid, inden han blev skiftet ud.

In this article