Vejle U/17 blander sig i toppen efter sejr mod Silkeborg

Silkeborg udlignede Vejles føring med blot et kvarter igen, men de østjyske værter for stærke og vandt fortjent med 2-1 i weekendens enlige opgør i U/17 Ligaen. Det sender vejlegenserne op på rækkens fjerdeplads. 

U/17: Vejle 2-1 Silkeborg
1-0: Rami Ayman Mostapha (5.)
1-1: Stefan Stojikovic (65)
2-1: Kasper Døhr Thychosen (67.)

Søndagen bød på andet end solskin og sommerfornemmelser i september. Mens 12 af U/17 Ligaens 14 mandskaber havde flyttet weekendens kampe på grund af de kommende ungdomslandskampe, valgte Vejle og Silkeborg at gå imod strømmen og alligevel afvikle deres indbyrdes opgør.

Det skyldes til dels, at hverken Silkeborg eller Vejle er øverst på listen, når DBU udtager U/16- og U/17-landsholdet. Silkeborg har ingen spillere repræsenteret på landets to yngste landshold, mens Vejle i Thomas Gundelund har en enkelt.

Havde fraværet været nede på én spiller, havde det nok været overkommeligt for østjyderne, men også Thais Damgaard var ukampdygtig som følge af en skade, og derfor blev der plads i startopstillingen til William Førby og Kasper Christoffersen.

Justeringerne svækkede ikke hjemmeholdet fra kampens start, og man kom hurtigt kom foran. Rami Ayman satte foden på Kasper Christoffersens indlæg, og så var Vejle på vej mod den første sejr siden sæsonpremieren i starten af august.

Generelt var værterne det bedste hold i første halvleg, men Silkeborg åd sig ind i kampen og sluttede første halvleg bedst, hvilket selvsagt skabte optimisme forud for anden halvleg.

En halvleg, der blev mere jævnbyrdig end den første. Vejle skabte de største chancer, men Silkeborg var også farlige, og efter 65 minutter faldt udligningen, da østjyderne ikke formåede at cleare bolden ud af feltet. I stedet havnede den hos Stefan Stojilkovic, som på akrobatisk vis bragte balance i regnskabet. 1-1, og gæsterne var atter med i kampen, men før de fik armene ned, slog Vejle til i den anden ende.

Mark Asp Pedersen gik forbi sin direkte modstander og spillede bolden ind i feltet, hvor den fik lov at trille, inden Kasper Døhr Thychosen efterfulgt at vild jubel resolut hamrede den op i det korte hjørne til 2-1.

Der blev ikke scoret flere gange i Vejle, og dermed fik østjyderne tiltrængte tre point, som sender dem op på en foreløbig fjerdeplads. Silkeborg er nummer syv.

In this article