De yngste trupper i Superligaen – Del 2

Logo

D´BOLD har undersøgt gennemsnitsalderen i de danske Superliga-trupper, baseret på de 11 yngste spillere i hver trup. Den samlede gennemsnitsalder ligger på 20,80 år, men hvilket hold har den yngste trup?

I løbet af det næste stykke tid vil D´BOLD undersøge om ungdom i trupperne medvirker til de respektive klubbers succes. Derfor er holdene blevet rangeret, fra 1-14, efter hvor ung deres trups 11 yngste spillere er. Gennemsnitsaldererne fremgår af listen. Her er del 2.

Kilde: www.resultat.dk

7. Aarhus GF: 20,63 år
De “hvie” har Alka Superligaens syvendeyngste spillertrup baseret på de 11 yngste spillere deri.

6. Esbjerg fB: 20,19 år
Vi fortsætter på Jylland hvor den sjetteyngste trup findes i Esbjerg. Esbjerg har blandt andre Mark Brink, 18, i truppen, som er en af de store håb på vestkysten.

5. Brøndby IF: 19,90 år
Vi forlader Jylland og tager østpå til hovedstadsområdet hvor man i Brøndby har Alka Superligaens femteyngste trup baseret på de 11 yngste spillere i truppen.

3. FC Midtjylland og Aalborg BK: 19,54 år
På en delt tredjeplads over de yngste gennemsnitsaldre findes FC Midtjylland og AaB. Begge hold har vist sig glade for truppens talenter og begge hold bruger deres talentfulde materiale hyppigt.

2. FC København: 19,45 år
Lidt overraskende har FC København truppen med den næstyngste gennemsnitsalder blandt holdenes 11 yngste spillere. FCK bruger ikke de talenterne, men har til deres forsvar en masse spillere som tidligere har gået gennem ungdomsrækkerne, som bla. Andreas Cornelius og Thomas Delaney.

1. FC Nordsjælland: 18,36 år
Helt suverænt har FC Nordsjælland den yngste trup i Superligaen. Anføreren, Marcus Ingvartsen, er blot 20 år gammel, hvilket beskriver hvor stort talentmateriale som er kommet derfra. Tidligere på året skiftede Emre Mor til Borussia Dortmund og også Jores Okore kom derfra og fik sig et udlandseventyr, før han tidligere på sommeren vendte hjem – denne gang for rivalerne FCK.

In this article