18-årige Anderson forlænger med FCM

Der var længe tvivl om, hvorvidt FC Midtjyllands unge midtbanespiller, Mikael Anderson, ville blive hos midtjyderne, men idag kunne FC Midtjylland så meddele, at kontrakten med det 18-årige midtbanetalent er blevet forlænget.

I dag, onsdag, kunne ALKA Superliga-klubben, FC Midtjylland, meddele på klubbens hjemmeside, at det er lykkedes at blive enige med den 18-årige midtbanespiller, Mikael Anderson, om en 5-årig forlængelse af stortalentets kontrakt. Der sker, selvom Anderson tilbage i august udtalte til D’ BOLD, at det ikke så ud til, at parterne ville blive enige.

Det er de så blevet nu, og det er en lettelse for midtbanetalentet, der glæder sig over, at han og klubben, han har repræsenteret siden 13-årsalderen, kunne nå hinanden.

– Det er en kæmpe lettelse for mig. Jeg er selvfølgelig super stolt og rigtig glad for forlængelsen. Det viser, at klubben tror på mig, og jeg tror på klubben. Det er et perfekt match, siger 18-årige Mikael Anderson til fcm.dk.

– FC Midtjylland er den klub, jeg håbede, jeg ville skrive under med. Det er det, jeg er gået efter, siden jeg kom. Vi har de samme planer. Jeg skal udvikle mig og tage det næste step, og det er her i klubben, jeg kan gøre det bedst. Jeg har været her siden U/14, og klubben har behandlet mig godt, og selvfølgelig vil jeg gerne tage næste skridt her, fortæller Anderson.

Også sportsdirektør, Claus Steinlein, jubler over, at samarbejdet fortsætter.

– Vi er sikre på, at Mikael er en fremtidens spiller i FC Midtjylland. Han er en knægt med store drømme og store visioner, fortæller han og roser samtidigt Andersons drible- og afslutningsfærdigheder.

Ligesom syv andre ungdomsspillere blev Mikael Anderson denne sommer rykket op i førsteholdstruppen, men Anderson havde modsat de andre unge FCM’ere ikke lige så travlt med at underskrive den fuldtidskontrakt, FCM tilbød. Således kunne den unge midtbanespiller fortælle til D’ BOLD, hvordan han tvivlede på, at parterne ville nå hinanden.

– Det er ikke økonomien (det, drejer sig om, red.), og jeg har fået tilbudt fem år, så det er heller ikke længden. Vi har nu (i august, red.) været i dialog i tre til fire måneder, og der ikke sket det store, og umiddelbart ser det ikke ud til, at vi blive enige, kunne Anderson dengang fortælle, ligesom han også gjorde klart, at hans fremtidige klub skulle have en plan, der kunne matche hans ambitioner, samt at førsteprioriteten ikke var at fortsætte på U/19 Liga-niveau.

Mikael Anderson, der fremhæver FC Midtjyllands U/17 Liga-træner, Svend Graversen, som en vigtig brik bag sin udvikling, tog sammen med U/19-holdet guldet i U/19 Ligaen, ligesom han også var med til at ekspedere Atletico Madrid ud af ungdommens Champions League.

In this article