AGF lancerer nyt talenttræningssystem

AGF har igangsat talenttræning én gang om ugen. Det går ud på, at U/17- og U/19-spillerne skal træne sammen med de yngste spillere i Superliga-truppen. Det skal gøre spillerne klar til at tage skridtet op som Superliga-spiller.

AGF ønsker, at flere af deres talenter skal blive hurtigere klar til at tage skridtet op som Superliga-spiller. Det skal ske ved hjælp af talenttræning. Talenttræningen styrker samtidig konkurrencen blandt klubbens unge spillere, da det kun er de bedste, som får chancen på Superliga-niveauet. De helt unge U/17-spillere får også muligheden for at lære af de lidt ældre og få lidt mere erfaring på den måde.

Talentchef i AGF, Anders Madsen, udtaler til AGFs hjemmeside:

– Det handler om transitionen fra ungdomsspiller til seniorspiller. Det er derfor, at det er vores yngste Superligaspillere og ældste ungdomsspillere, der er en del af træningen. Vi har lavet en træningsgruppe, hvor de i højere grad vil blive matchet. Og derudover øger vi også deres træningsmængde. Det er også et væsentligt parameter, fordi vores yngste Superligaspillere træner lidt mindre, fordi de oftest ikke har kamp i weekenden.

Anders Madsen fortsætter:

– Og for ungdomsspillerene er der i deres oprindelige ugeplan to ugentlige fridage, og den bliver nu reduceret med én. Vi samler nogle meget talentfulde spillere i én gruppe på tværs af årgange, og det betyder samtidig, at bundniveauet bliver hævet. Det handler om, at vi gerne vil presse tempoet op for vores spillere, og vores filosofi for talenttræningen er den, at det skal være kompetitivt.

Formålet med talenttræningen er selvfølgelig, at AGF ønsker, at flere af klubbens egne talenter skal figurere i Superliga-truppen. Det betyder også, at transferudgifterne bliver sat voldsomt ned.

Det bliver spændende at følge med i, om AGFs nye satsning på talentsektoren kan ses om nogle år. Der er i hvert fald altid pres på en stor klub som AGF.

In this article