AGF optimerer med nyt setup omkring talentarbejdet

I bestræbelserne på at give de unge AGF-talenter de bedste forudsætninger for at gå hele vejen og etablere sig i ALKA Superliga-truppen har aarhusianerne hentet nye folk ind, som skal hjælpe ungdomsspillerne med selv at jagte de sidste, afgørende procenter i deres udvikling.

Således er den tidligere AGF-spiller, Claus Thomsen, hentet ind i en rolle, hvor han vil have fokus på at hjælpe defensivspillerne på AGF’s U/17 og U/19 Ligahold. Vedrørende de offensive spillere er det Flemming Povlsen, der indtager en lignende rolle.

– Vi har tilknyttet de her folk, fordi de hver især kan bidrage til, at vi får hentet de sidste procenter. Og her har vi de to AGF-koryfæer i form af Claus Thomsen og Flemming Povlsen, der har prøvet at stå på den store scene og ved, hvad der skal til, fortæller talentchef Anders Madsen til klubbens hjemmeside.

Derudover vil AGF fremover fokusere mere end tidligere på at skabe en såkaldt selvtræningskultur, hvilket Morten Simonsen kommer til at stå for fra U/13 til U/15, mens det er Alexander Kraijenzank, der er i spidsen for den individuelle træning på årgangene fra U/10 til U/12. Endvidere vil Nikolaj Korsgård og Jon Gregersen arbejde med den mentale del af talentarbejdet.

– Vores unge drenge skal vi gøre bedst muligt klar til at kunne løbe ind på Ceres Park, og her er de nævnte trænere et led i at gøre drengene bevidste om, at de også selv skal jagte de ekstra procenter. Det gør man blandt andet ved at blive klog på sig selv, som man kan gøre gennem mentaltræning og ved at træne ekstra, som man kan gøre med vores individuelle trænere. Og sidst men ikke mindst ved at blive skarpe på, hvordan fodboldkampene bliver afgjort, som jo er i felterne, og her er der noget erfaring at trække på ved Claus og Flemming, slutter Anders Madsen.

Ved de seneste udtagelser til ungdomslandsholdene havde AGF fem spillere med på U/17-landsholdet, tre på U/18-landsholdet og en enkelt på U/19-landsholdet.

In this article