AGF om talentarbejde: En svær balancegang

AGF har førhen produceret flere storspillere, herunder Stig Tøfting og Martin Jørgensen. Dog mener leder af AGF Talentsamarbejde, Rasmus Stenild, at talentarbejde er en svær balancegang.

AGF er indehaver af et omfattende talentarbejde, der blandt andet tæller 66 samarbejdsklubber. Det har resulteret i, at en stor del af AGF´s seniortrup ofte har indenholdt egenavlede spillere.

Klubben har som vision, at de skal fortsætte med at producere talenter. Rasmus Stenild mener, at talentudvikling er et spørgsmål om tålmodighed og pres

– (..)vi mærker et vist pres, for man kan selvfølgelig ikke bare frede det her område fem år frem, og sige »lad os se, hvordan det går«. Det er en svær balancegang. Det må ikke blive for tålmodigt, men heller ikke for utålmodigt. Og der står den jo hele tiden og vipper, fortæller Rasmus Stenild til Århus Stiftstidende.

Rasmus Stenild mener også, at indehaveren af cheftrænerposten, har stor betydning for talentarbejdet i klubben,

– Vi har i den her periode haft tre meget forskellige typer på cheftrænerposten i klubben – Peter Sørensen, Morten Wieghorst og nu Glen Riddersholm – og der har virkelig været forskel på interessen for vores arbejde. Med det nuværende trænerteam kan vi godt mærke, at det er folk, der selv kommer fra talentsektoren. De kigger med og spørger til tingene og er generelt bare interesserede. Det skaber naturligvis et større pres i hverdagen, en anden forventning, men sådan skal det være, fortæller han til Århus Stiftstidende.

AGF har en målsætning der lyder på, at deres seniortrup primært skal bestå af spillere fra egen avl. Det har klubben valgt, da de derfor kan holde transferudgifterne lave, og omvendt tjene en favorabel sum hvis spillerne går hen og bliver solgt. I deres stræben på dette, har klubben i løbet af det sidste halvandet år ansat syv ungdomstrænere på fuld tid og oprettet en talenttrup, så de bedste ungdomsspillere og yngste seniorspillere træner sammen et par gange om ugen. Dette kalder klubben en del af deres strategiplan.

Anders Madsen, talentchef i AGF, fortæller at klubbens talentarbejde helst skal være uafhængigt af cheftræneren, og at man skal lægge vægt på klubbens strategiplan.

– Vi skal jo altid måles på, hvorvidt vi er i stand til at udvikle spillere, der kan begå sig på førsteholdet. Det er overliggeren, vi skal række ud efter, men det skal helst være fuldstændig uafhængigt af, hvordan førsteholdet klarer sig og hvem der er cheftræner. Og heldigvis har vi en bestyrelse i denne klub, som gerne vil fremme vores arbejde, hvorfor vi i dag har den organisation, vi ifølge vores strategiplan skal have for at kunne lykkedes, fortæller Anders Madsen til Århus Stiftstidende

AGF´s næste kamp er d. 23 oktober klokken 18, mod Brøndby IF på sidstnævntes hjemmebane.

In this article