BIF og FCN gik hånd i hånd i ferien

Brøndby IF og FC Nordsjælland viste i efterårsferien et spændende samarbejde, der dog var noget anderledes, end hvad man ellers er vant til at se.

Brøndby og FC Nordsjælland slog i efterårsferien klinger, i et noget anderledes samarbejde.

Det var også af dén årsag, at Brøndby IFs træningsbaner var spækfyldte med spillere af flere årgange – nærmere sagt U/13-, U/14, og U/15-spillere.

I modsætning til så mange andre træningskampe og -lejre, var spillerne i denne træningslejr blevet inddelt efter vægt, og altså ikke efter deres alder og dertilhørende respektive årgange.

– Vi har valgt at inddele spillerne i tre grupper efter vægt. Det giver eksempelvis ikke altid mening, at en 14-årig dreng spiller med sine jævnaldrene, som kan være væsentligt højere og tungere. I dette projekt spiller U14-spilleren sammen med U13-spillere, og her vil han opleve, at han faktisk er hurtig på fødderne, og at han kan være med, når de fysiske elementer i spillet ikke fylder lige så meget, udtaler T+-træner i Brøndby IF, Kenneth Brogaard, til klubbens officielle hjemmeside, brondby.com.

Det er et samarbejde, som FC Nordsjælland også er meget optimistiske omkring, da det styrker spillerens kvaliteter lige så vel som spillerens mentalitet.

Vi var igen meget tilfredse med forløbet af disse kampe og vil gerne fortsætte med projektet både sammen med Brøndby men også med andre interesserede klubber, når det kan passe ind, fortæller FCNs T+-træner, Kenneth Rasmussen til FCN.dk.

Foruden klubbens spillere, var der ligeledes otte gæstespillere med til træningsforløbet, som fandt sted mandag og tirsdag, hvor der var træninger, og onsdag, hvor træningerne blev afrundet med nogle kampe.

In this article