Danmarks U/18-landshold sejrede mod Hviderusland

Det danske U/18-landshold tog på Skjern Stadion imod Hviderusland i en særdeles målrig venskabskamp, der i sidste ende blev vundet med 4-2 efter man dog var bagud ved halvlegen.

Som man på forhånd kunne forvente, så var det hjemmeholdet, der tog initiativet fra start. Gæsterne fra Hviderusland stod kompakt defensivt og overlod boldbesiddelsen til de rød- og hvid-klædte.

Trods det store boldovertag, kom Danmark ikke frem til de store chancer, og Hviderusland begyndte så småt at vise lidt offensivt. Dette var den generelle tendens ved kampens første halve time. Danmark var meget på bolden, men formåede ikke at skabe de helt store chancer.

Der kom dog for alvor gang i løjerne med 10 minutter igen af første halvleg. 38 minutter inden i opgøret, fik Hviderusland spillet sig frem til et hjørnespark, der efterfølgende resulterede i et mål efter passiv opdækning i det danske forsvar. 0-1 til gæsterne. Men plejer at sige, at er hold er mest sårbart efter en scoring. Dette viste sig i hvert fald at være tilfældet, da Danmark blot to minutter senere fik udlignet efter endnu en standardsituation ved Mads Bech. Hviderusland blev dog ikke slået ud af udligningen, og kom igen i front lige en pausefløjt. 1-2.

Blot otte minutter inden i anden halvleg fik danskerne igen udlignet. Denne gang var det kantspilleren, Jeppe Okkels, der bragte balance i regnskabet. Scoringen gav de unge talenter momentum, og det resulterede i en flot scoring fra angriber, Jens Odgaard, der hamrede bolden i kassen. Én time var spillet, og Danmark var første gang foran. Efter 62 minutter faldt kampens første danske-udskiftning, Andreas Bruus udgik til fordel for Marcus Mølvadgaard. 10 minutter senere var det igen Jens Odgaard, der kom på tavlen. Han blev sendt alene mod målanden, og afsluttede på køligstevis via et flot chip over den fremstormende målmand. 4-2 til Danmark.

Træner, Claus Nørgaard, brugte sine to sidste indskiftninger på Wessam Abou Ali, der erstattede Kasper Lunding. Derudover kom også Arbnor Mucolli, som kom ind i stedet for Julius Eskesen.

Det hele endte med en 4-2 sejr til Danmark, der specielt i anden halvleg leverede en fantastisk indsats.

Det danske hold:

Oskar Snorre – Kasper Jørgensen , Alexander Molberg, Mads Bech, Christian Bech – Nicklas Strunck (anf.) , Julius Eskesen, Kasper Lunding – Andreas Bruus , Jens Odgaard , Jeppe Okkels

In this article