Dansker scoring i Dortmund-debut

Jakob Bruun Larsen er endnu et uskreven kapitel i dansk fodboldhistorie, men meget tyder på at han kan blive et yderst interessant kapitel.

Et skifte til mægtige Borussia Dortmund er noget mange fodboldelskere drømmer om, men denne drøm blev til virkelighed for den 18-årige sjællander, Jakob Bruun Larsen. I januar 2015 blev den dengang kun 16-årige knægt hentet til Dortmund og til deres yderst produktive ungdomsafdeling.

Det hele startede for Bruun larsen i Lyngby BK, hvor han optrådte flere gange på deres U19-hold, men det blev aldrig til en debut på første holdet inden kaldet kom fra Gelsenkirchen. Skiftet var en stor omvæltning for den unge knægt, som skulle vænne sig til en helt ny hverdag, og en helt ny tilgang til hvordan fodbold skulle spilles.

– De tre første måneder var hårde, og jeg var ikke så meget på holdet, som jeg havde håbet på, men det var egentlig helt fint, for så arbejdede jeg hårdere. Jeg kunne godt mærke, at det med at arbejde hårdt fandme virker. Det kan godt være, man tror, man gør det hjemme i Danmark, men når man kommer herned, ser man, at det er noget helt andet. Det skulle jeg lige vænne mig til, siger Jacob Bruun Larsen til Tipsbladet.

Alt dette hårde arbejde endte med at betale sig i sidste ende for den unge kantspiller. Bruun Larsen fik sin debut mod Union Berlin i den seneste runde af den tyske pokal, og det kronede han endda af med et mål, som sendte Dortmund i straffesparkskonkurrencen. Jakob Bruun Larsen blev dog skiftet ud inden dette, og endte med at få 67 minutter i sin debut.

Jakob Bruun Larsen har sin force som venstre-winger, men kan både spille på den offensive midtbane og på den modsatte kant. Grundet sin offensive tilgang, så har han formået at score 9 mål i UEFA Youth League, A-Junioren Bundesliga West og DFB-Pokal.

Bruun Larsen er endnu ikke blevet noteret for en A-landskamp, men han er noteret for 24 U-landskampe og 4 for det landshold vi sendte til Rio de Janeiro i sommers.

In this article