DBU prioriterer angribere på seminar

Angribere med mål i støvlerne er en efterspurgt varer, og derfor afholdte DBU seminar om netop det.

I midten af oktober måned var alle landets licenstrænere inviteret til seminar hos DBU, hvor fokusset var rettet mod angriberne. Angribere med mål i støvlerne er for tiden nemlig en mangelvarer i såvel international som dansk fodbold. Til seminaret var over 250 af landets dygtigste trænere til stede, for at blive klogere på, hvad der skal til for at lave de bedste angribere.

De tilstedeværende oplægsholdere talte store navne som David Nielsen – nuværende cheftræner i Lyngby Boldklub og med fortid i blandt andre FCK, Norwich City og SK Brann – og den norske Manchester United-legend – og nuværende cheftræner i Molde – Ole Gunnar Solskjær. De to har tilsammen scoret langt over 300 mål på landsholds- og klubplan i deres professionelle karrierer.

Et af de aspekter for en angriber at mestre er ifølge David Nielsen ikke det tekniske men derimod tankesættet:
– Mentaliteten er det vigtigste: At spillerne kan tåle at lave fejl, og at kvaliteten ikke falder fordi man laver en fejl, fortæller David Nielsen til DBU.dk

Derudover, så understregede Nielsens oplægspartner, Ole Gunnar Solskjær, vigtigheden i at være bevidst om sine handlinger og valg. I sin tid i Manchester United var der særligt ét motto, der var gennemgående for angrebstræningen:

– Know what to do and then do it (Vid hvad du skal gøre, og gøre det så, red.)

De danske topklubber har af flere omgange fået kritik for ikke at have ansat angrebstrænere. Hvilket ellers er en tendens i andre lande i Europa. Men én af dem, som i flere år har arbejdet som angrebstræner for både FC Nordsjælland og i øjeblikket for Brøndby IF er Mark Strudal. Og den tidligere topspiller var derfor også til stede. Strudal betragtes som en af landets førende angrebstrænere, og hans ord må derfor uomtvisteligt veje tungt:

– Når man træner ham (angriberen), så træner man ham meget konkret i lige nøjagtig de situationer, som han kommer i flest gange, fordi det er det man får mest effekt ud af i sidste ende, sagde Mark Strudal til DBU.dk

Om de danske fans går lysere tider i møde med masser af mål må fremtiden vise. Men noget kunne tyde på det: I sidste sæson blev der i gennemsnit 2,77 mål per kamp i Alka Superligaen, mod 3,37 mål per kamp I U/19-ligaen.

In this article