Dolberg igen kampafgørende for Ajax

Lørdag aften viste 19-årige Kasper Dolberg endnu en gang højt niveau, da Ajax vandt 1-0 over Excelsior

For anden spillerunde i træk var Kasper Doblerg kampafgørende, da Excelsior blev besejret af Ajax med cifrene 1-0. I sidste spillerunde scorede han til 0-1 i det hollandske opgør ”De Klassieker” mod Feyenoord.

Lørdag var han så igen en af arkitekterne bag Ajax-succesen, som bragte de hvidblusede tilbage på andenpladsen i Eresdivisie.

Da holdkammeraten Hakim Ziyech kort efter anden halvlegs start scorede til slutresultatet 1-0 var Dolberg manden bag sidste aflevering og blev dermed noteret for sæsonens tredje assist – dog var det den første af slagsen i ligaen.

Efter en lille times spil fik den 19-årige angriber så fremtvunget et straffespark til holdkammeraterne, som danske Lasse Schöne desværre ikke fik udnyttet ordentligt.

Der har de sidste uger været snak om hvorvidt silkeborgenseren skal udtages til det danske A-landshold og gårsdagens præstation kan være med til at skabe yderligere debat, hvis ikke han er på holdkortet til VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan og træningskampen mod Tjekkiet i november. Mandag offentliggøres landstræner Åge Hareides valg.

Hvorvidt Dolberg til november er med vides derfor ikke, men hvad der vides er, at stortalentet i denne sæson har været direkte involveret i syv i mål på 18 kampe for Ajax indtil videre i sæsonen, og at han for kun to måneder siden fik debut på U/21-landsholdet.

In this article