Racic tomålsskytte da FCK U/19 i anden halvleg slog AGF 5-0

Lørdag fulgte FCK U/19 op på en flot 0-5-sejr i sidste spillerunde, mens AGF fortsatte de uheldige tendenser

FC København U/19 5 – 0 AGF U/19
1-0: Asger Hausted (selvmål)
2-0: Henrik Bellman
3-0: Luka Racic
4-0: Luka Racic
5-0: Mani Astmann Hilmarsson

I regn og slud skal skribenter ud…
Og efteråret var så sandelig også kommet til Peter Bangsvej og resten af landet, da FC København U/19 lørdag eftermiddag skulle følge op på sidste rundes flotte 0-5 sejr i Vejle. Denne gang var rammerne dog anderledes, da de hvidblusede tog imod AGF U/19.

Første halvleg var en velspillet affære, men chancerne rakte  ikke til mere end en lille håndfuld chancer. To af dem ledte trods alt til scoringer: Først fik AGF bolden i nettet efter et hjørnespark, men inden sidste berøring fløjtede kampens dommer, Lars Christoffersen, for frispark til tydelig frustration for århusianerne. Der blev dog bragt lighed i regnskabet, da bolden trillede over stregen med sidste berøring af en FCK-spiller, som dog kort forinden var blevet dømt offside.

Altså endte første halvleg som den startede: 0-0 og med masser af regn.

Om det var varmen indenfor, eller taktiske ændringer, der gjorde forskellen for FCK er uvist. Men hvad der vides er, at hjemmeholdet i anden halvleg benyttede sig mindre af banens bredde end i første halvleg – hvor særligt samarbejdet mellem Henrik Bellman og Mads Rasmussen var udbytterigt – og satsede yderligere på dødbolde og spil gennem midten. Og det må siges at give afkast.
Ti minutter inden i anden halvleg blev AGF’s Asger Hausted uheldigvis første målscorer, da han ramte et FCK-hjørnespark helt forkert, og sendte bolden i eget net. Holdkammeraterne holdte dog hovedet højt, og ville have såvel Hausted som hele holdet ind i kampen igen.

Lige meget hjalp det dog. Fire minutter efter indkasserede en lettere frustreret Hausted et gult kort, og få minutter senere hamrede Henrik Bellman til en løs bold fra små 30 meter ude, ramte stolpen og jublede. Optimismen blegnede så småt hos udebaneholdet og kun ti minutter efter kampens første mål, havde FCK for tredje gang scoret. Denne gang var det Luka Racic, som med hovedet satte bolden i nettet til 3-0. Iveren efter et godkendt resultat skinnede særligt igennem hos AGF-anføreren Thomas Balle, som til trods for modgang fortsatte de opmuntrende tilråb.

Lige meget hjalp tilråbene dog, da centerbacken Racic scorede sit andet mål og det til 4-0, da han med flot brug af sin fysik kom først til et hårdt fladt indlæg og ændrede boldens retning til at ende direkte i målet. Islandske Hilmarsson stjal dog billedet for hjemmeholdet, da han med et kvarter igen blev skiftet ind og tilførte ny energi. Først hamrede han et skud på overliggeren, og som kampens sidste aktion slog han til et fladt indlæg og scorede til 5-0 i en situation, hvor langt størstedelen af de tilstedeværende tilskuere bagefter snakkede om offside.

For udeholdet var det en ærgerlig oplevelse, og de jagter fortsat deres første point siden sæsonåbneren mod Silkeborg IF som bød på 1-1.

In this article