FCK’s U/19-mandskab tabte medrivende Youth League-opgør mod Leicester

De unge løver spillede her til eftermiddag deres 3. gruppespilskamp i dette års Uefa Youth League, hvor modstanderen var engelske Leicester, der overvandt danskernes gode start og til slut vandt med 3-2. En tidlig udvisning til københavnernes keeper, Filip Djukic, komplicerede opgaven yderligere.  

Leicester City U/19 – FC København U/19 3-2 (1-1)
0-1 Nicklas Røjkjær (12’)
1-1 Alex Pascanu (45’)
2-1 Layton Ndukwu (51’)
3-1 Layton Ndukwu (66’)
3-2 Jonas Wind (72’)

De to U/19-mandskaber var pisket til at vinde, oven på en dårlig start på gruppespillet, hvor hjemmeholdet har tabt begge deres kamp, mens FC København stod noteret fro ét enkelt point for de første to opgør.

Det var gæsterne fra den danske hovedstad,  der kom bedst fra land, da de efter ca. 10 minutter hamrede bolden på overliggeren ved Nicklas Røjkjær. Selvsamme Røjkjær sendte få minutter efter FCK i front. Målet kom efter et flot opspil, hvor Nicklas Røjkjær havde taget et frækt træk og lavet en tunnel på en modspiller.

Kampen tog dog en dramatisk drejning efter 20 minutter, da målmand Filip Djukic blokerede et skud uden for feltet med hænderne, hvilket korrekt blev takseret til et rødt kort af dommeren, og FC København måtte derfor spille 70 minutter med en mand i undertal.

Udvisningen ændrede fuldstændig på kampen, for med en mand i overtal kunne Leicesters U/19-drenge presse det decimerede danske mandskab langt tilbage på banen. Men på trods af et overtag til englænderne, så det ud til, at FC København ville holde føringen til pausen, men kort før pausefløjtet endte en clearet bold lidt uden for feltet hos Alex Pascanu, der hamrede bolden i mål uden chance for den indskiftede keeper, Christoffer Monty.

Efter pausen fortsatte Leicesters U/19-hold med at presse de gæsterne, der efter 51 minutter tog føringen ved Layton Ndukwu , der tog chancen fra distancen.
FC København U/19 gjorde meget rigtigt, men med en mand i undertal, var det en svær opgave at indhente Leicester. Den opgave blev endnu sværere i det 66. minut, da Layton Ndukwu blev dobbelt målscorer. da han bragede endnu et flot langskud mål i kassen. 3-1.
Løverne blev ved med at klø på, og kom da også frem til nogle chancer – blandt andet havde Jonas Wind et skud på indersiden af stolpen. Jonas Wind kom kort sit forsøg på træværket alligevel på tavlen, da han efter en returbold på et hjørnespark endte med at heade bolden i mål.
I kampens sidste kvarter var det gæsterne. der havde langt det meste af spillet, og var ved flere lejligheder tæt på at få bolden i rosen , men ind ville bolden ikke, og derfor sluttede det hele med en 3-2 sejr til Leicester U/19 i en særdeles underholdende og dramatisk kamp.
I gruppens anden kamp vandt FC Porto U/19 med 2-0 på udebane over Club Brügge U/19. FC Porto U/19 topper gruppen med ni point for tre kampe, herefter følger Club Brügge U19 med fire point, Leicester City U/19 med tre point og på sidstepladen FC København U/19 med ét enkelt point.
FC KØBENHAVN:  
20 Filip Djukic – 2 Mads Roerslev, 5 Luka Racic (anf.), 3 Niklas Vesterlund, 12 Frederik Bay – 7 Henrik Bellman (75.: 13 Nicolas Nartey), 22 Morten Hjulmand, 6 Devrim Sahin (20.: 1 Christoffer Monty), 10 Nicklas Røjkjær – 11 Jonas Wind, 16 Julian Kristoffersen (58.: 9 Carlo Holse)
In this article