FCM U/19-træner om Anderlecht-kamp: Vi viste skarphed

FC Midtjyllands U/19-træner Kenneth Andersen var ganske tilfreds med sit holds indsats, efter de på hjemmebane slog belgiske Anderlecht 3-1.

RSC Anderlecht, der i de seneste to sæsoner i UEFA Youth League, har været i semifinalen, kunne ikke hamle op mod FC Midtjyllands U/19-trup, der onsdag aften vandt 3-1 over belgierne hjemme i Herning.

Og en af grundende til det, mener midtjydernes træner, Kenneth Andersen, var ”ulvenes” skarphed foran Anderlecht målet. Ud over at de havde forberedt sig rigtig godt på, hvordan Anderlecht ville gribe kampen an.

– Kampen forløber sig langt hen ad vejen, som vi godt kunne tænke os. Anderlecht gør som vi havde forventet, som vi havde forberedt os på, så jeg synes faktisk at vi er i god kontrol i første halvleg. Jeg kan godt se, at Anderlecht selvfølgelig også får deres muligheder for at score, men jeg synes vi viste den skarphed, der skulle til. Og vi slog til, når vi fik chancen, fortæller Kenneth Andersen til D’ BOLD efter kampen.

Da der blev fløjtet til pause var FCM foran med 1-0, og begge hold havde haft chancer til at have udbygget den stilling. Men FCM-træneren mener ikke, at FCM forventede at opnå mere i første halvleg.

– Det synes jeg ikke. Altså det kunne næsten lige så godt have været Anderlecht, der havde været skarpere end os, og var gået til pause med en føring, med de chancer, som de havde. Men der viste vi skarpheden, og så snakker vi selvfølgelig om i pausen, at nu skal vi være opmærksomme på at Anderlecht nok ville forsøge at ligge et andet tryk på os, og fik vi muligheden, skulle vi selvfølgelig forsøge at komme foran med 2-0. Og da det sker, er det selvfølgelig lidt ærgerligt, at vi skal lukke et mål ind, så der bliver lidt uro og Anderlecht øjner chancen for at få lov at komme tilbage, siger han.

Det belgiske hold har i de tre tidligere udgaver af Youth League formået at komme ganske langt, og altså vinde en masse kampe. Og for at vinde kampe, skal man score mål. Og netop at score mål var FCM’s forsvar virkelig dygtige til at holde Anderlecht fra at gøre. Og Andersen var også meget godt med den bagerste kæde.

– Jeg synes de stod kompakt. Og jeg tror aldrig man kan holde så godt et hold fra chancer. Så jeg er rigtig godt tilfreds med forsvaret, forklarer træneren til dbold.dk

I næste runde venter Malaga, som sidste år blev spanske mestre. Og de har netop spillet sig videre med en samlet score på 8-2 over slovakiske Nitra. Men FCM U/19 har i sidste sæson i Youth League spillet mod to spanske klubber, Atlético Madrid og FC Barcelona, og føler sig parate til opgaven, som trænere glæder sig til.

– Ja, det gør jeg helt sikkert. Vi havde to kampe mod spanske hold i sidste sæson, og nu får vi de spanske mestre. Det bliver helt sikkert sjovt at komme ud og prøve kræfter med, afslutter han.

Det er endnu uvist hvornår den næste runde i Youth League mellem FCM og Malaga finder sted.

In this article