At flytte for fodbold: Lukas Talbro, Brentford FC – England har altid være min drøm (1/3)

D’ BOLD giver dig her første udgave af en artikelserie om danske talenter, der har måtte flytte fra hjem, familie og venner for at udleve sin drøm om at spille fodbold.

Lukas Talbro er blot 17 år, og han er allerede flyttet hjemmefra. Men ikke som så mange andre gør. Han er ikke bare flyttet i en lejlighed for sig selv i samme by, som han tidligere har boet i eller en anden by i Danmark. Nej, han flyttet til England. Og han er flyttet derover helt uden forældre og venner.

England har dog altid været Talbros klare vision om hvor han gerne vil spille fodbold. Og da han i januar 2016 var til prøvetræning i engelske Brentford, fik han en lille smagsprøve på sin store drøm. Han vidste dog ikke på daværende tidspunkt, at et skifte til klubben ville blive en realitet senere på året. Men det gjorde det. I slutningen af juni blev det offentliggjort at 17-årige Talbro skiftede til Brentford, hvor han nu spiller på deres andethold under ledelse af danske Flemming Pedersen. Og da det skifte blev en mulighed, var Talbro og sin familie hurtigt klar over, at nu skulle den unge fodboldspiller altså flytte til England.

– Det har altid været min store drøm at komme til England for at spille fodbold. Så det var ikke særlig svært at få mig selv overbevist om, at jeg skulle flytte til England. Mine forældre har også hele tiden vidst, at min drøm var at flytte til England for at skulle spille fodbold. Så jeg har ikke rigtigt skulle overtale nogen om at skulle flytte. Det gode er, at jeg bor tæt på London, så det er ikke særlig svært for mine forældre at komme over til mig, forklarer Talbro til D’ BOLD.

Og spilleren er altså nu officielt Brentfor-spiller. Og beslutningen om at skifte til den engelske Championship-klub var ikke svær at tage for den danske forsvarsspiller.

– Jeg havde ikke de store tanker om skiftet, selvom det var et skifte til en større klub. Jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning for mig. Da jeg var færdig med min sidste kamp for OB, så jeg bare frem til at komme i gang i Brentford. Det jeg var mest spændt på var, hvordan jeg ville komme til at bo, siger det unge talent.

Som 17-årig tager man sjældent beslutningen om at flytte hjemmefra alene. Og Talbros forældre har også været inde over det, men generelt bare været meget positive og støttende over for deres søns valg.

– Mine forældre og mig selv var enige om, at det er det bedste for mig at flytte til England, trods min unge alder. De har været positive omkring det hele og givet mig en masse gode råd. De har gjort det så nemt som muligt for mig, hjulpet mig med alle de praktiske ting, der nu en gang skal på plads, fortæller Talbro.

Han er dog ikke helt på egen hånd i de helt nye og anderledes omgivelser.

– Jeg bor hos en værts familie, så jeg ikke selv skal stå for mad og sådan noget. Man kan godt mærke at man er flyttet til et nyt land. Det er et andet sprog end man lige er vant til, man kender ikke området specielt godt, menneskerne er nogen man først lige har mødt og skal til at lære at kende. Det tager lidt tid, inden man lige føler sig rigtig hjemme, siger Talbro.

Og nu har den danske forsvarsspiller efterhånden været i klubben et stykke tid, og har haft tid til at vænne sig lidt til det hele.

– Min opstart har været rigtig god. Træningen har været hård, så der har ikke været kræfter til andet end bare at slappe af, når man kommer hjem. Jeg har lært både spillerne og trænerene bedre at kende og ved hvilken form for fodbold Brentford vil spille. Jeg føler mig godt tilpas i klubben.

Og netop at skulle lære Brentfords spillestil at kende kan være en omvæltning af de større, da den engelske tilgang til fodbold er en smule anderledes en den danske.

– Det hele er bare større i England, der er langt flere trænere, og staben er bare langt større end i Danmark. Der bliver brugt flere penge på det hele. Alle spillerne herover spiller for at blive professionelle. Til træningerne bliver der gået meget mere til den. Spillerne er større og hurtigere end i Danmark. Man kan tydeligt mærke at tempoet er hurtigere, fortæller han til dbold.dk og uddyber:

– Engelsk fodbold er mere voksent fodbold, hvis man kan sige det sådan. Man lærer at gå til den og virkelig arbejde hårdt, man går meget ind i detaljer. Alle spillerne giver sig 100% til hver træning. I mine øjne er engelsk fodbold bedre på alle punkter.

Hvor Talbro ser sig selv i klubben om et år, ved han ikke helt. Men han har et mål.

– Det er svært at sige. Jeg tager en kamp ad gangen og prøver at gøre det så godt, jeg kan. Så jeg håber om et års tid, at jeg har været god nok, så jeg er inde og snuse til lidt førsteholdsfodbold, afslutter Talbro.

Talbro har allerede fundet sig godt tilpas på B-holdet og har fået flere kampe. Han har også scoret sit første mål i Brentford-trøjen. Det skete i et 2-1 nederlag mod Chelsea.

In this article