Gaarde om forandringer: Intet problem

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde er ikke bekymret for klubbens talentarbejde trods farvel til talentchef og trænere.

AaB har i mange år været kendt som en af de bedste talentfabrikker i Danmark. Mange store danske fodboldnavne har haft deres græsgange i den nordjyske klubs ungdomsafdeling, mens unge spillere som Magnus Christensen, Sebastian Grønning og Joakim Mæhle er det seneste skud på stammen.

Bag det stærke talentarbejde står bl.a. talentchef gennem otte år Jacob Larsen. Han har dog valgt at søge nye udfordringer, og derfor er Anders Damgaard, der siden nytår har stået i spidsen for klubbens U/19-hold, blevet forfremmet til ny talentchef.

Oveni skiftede klubbens mangeårige U/17-ligatræner Lars Knudsen til et job som assistent for FC Midtjyllands Superliga-mandskab ved årsskiftet, mens man rykkede den mangeårige U/19-træner Jacob Friis op som assistent for AaB’s Superliga-mandskab.

Selvom der har været en stor ændring i staben i ungdomsafdelingen, er AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde ikke bekymret for talentarbejdet.

– Jeg mener ikke, at det er noget problem. Det, der kendetegner alle tre, er, at de har været med længe. De er startet med yngre hold og er gradvist blevet forfremmet. Det mesterlæreprincip, som Lynge (Jakobsen, red.) og Jacob Larsen startede, er noget, som vi hylder, siger Gaarde til tipsbladet.dk og fortsætter:

– Det er en måde at få vores værdier og kultur indført, at folk kan arbejde sig op nede fra. Jacob (Larsen, red.) har også sørget for, at der er en masse dygtige folk, der er klar til at tage over, og en af styrkerne ved hans arbejde har været, at ansvaret ikke kun har ligget hos ham, siger han.

AaB’s U/19-hold ligger efter fem kampe på en tredjeplads. mens U/17-holdet må tage til takke med en 11.-plads efter ligeså mange kampe.

In this article