Sydsjællænder jagter fodbolddrømmen i Silkeborg

Mikkel Juhl Aagaard Andersen har sagt farvel til familien og de vante omgivelser i Præstø for at jagte fodbolddrømmen i Silkeborg.

Det er de færreste 15-årige, der ikke stadig bor hjemme hos mor og far. Silkeborg-talentet Mikkel Juhl Aagaard Andersen er heller ikke som de fleste.

Han er allerede flyttet fra den ene ende af landet til den anden. Han kommer oprindeligt fra Præstø på Sydsjælland, men han har valgt at sige farvel til sin familie og de vante og trygge omgivelser for at flytte til Silkeborg, hvor han spiller på Silkeborg IF’s U/17-ligahold.

– Det var perfekt, at jeg her i Silkeborg kunne begynde på deres efterskole og så se, om det var noget for mig at spille her i klubben. Det er et skifte, som jeg på ingen måde har fortrudt, selvom det er hårdt at være hjemmefra, siger Mikkel Juhl Aagaard Andersen til sn.dk

De fleste 15-årige skal ikke tænke over meget andet end skolen, fritidsjobbet og deres hobby, hvor forældrene står for alt det praktiske såsom rengøring, indkøb og madlavning. Men når man ligesom Mikkel Juhl Aagaard Andersen flytter hjemmefra, kommer man til at stå på egne ben, og først dér indser man, hvilket privilegie det er at bo hjemme.

– Det har da været lidt af en øjenåbner for mig at flytte i en lejlighed for mig selv. Det er gået op for mig, hvor meget hjælp man får af sine forældre ved at bo hjemme. Der er mange ting, som jeg har taget for givet, som ikke bare kommer af sig selv længere, siger backspilleren til sn.dk.

Mikkel Juhl Aagaard Andersen og resten af Silkeborgs U/17-hold ligger efter seks kampe på syvendepladsen i U/17 Ligaen.

In this article