Silkeborg U/19 tog stor skalp i Esbjerg

Tre gange kom Silkeborg bagud i Esbjerg – alle tre gange blev det vendt, og i sidste ende endte det med en 4-3-sejr til U/19-spillerne fra Søhøjlandet.

3-4 Anders Iversen (71)

Silkeborg fik ikke den bedste start på U/19 Ligaen. Nu er silkeborggenserne dog kommet stærkt igen, og de hentede i lørdags sæsonens anden sejr ved at slå Esbjerg.

Planmæssigt fra start kom drengene fra Søhøjlandet dog ikke. Faktisk var der kun spillet syv minutter, da Oscar Hedvall for første gang i kampen måtte hente bolden ud af nettet. Daniel Anyembe og Anders Dreyer spillede flot sammen i hjemmeholdets højreside, og til sidst kunne sidstnævnte sikre vestjyderne den tidlige 1-0-føring.

Esbjerg havde muligheder for at udbygge føringen, men i stedet var det Silkeborg, der kom tilbage i opgøret, da Anders Iversen kom alene igennem med Lasse Askou Mikkelsen i EfB-buret. Han sendte bolden igennem benene på den tidligere PSV-målmand, og udlignede derved til 1-1.

Efter en afvekslende første halvleg var det 1-1 ved pausen. Den stilling havde især hjemmeholdet i sinde at ændre på, og de kom da også bragende ud til anden halvleg. Knap var der spillet mere end to minutter, da Klaus Moesgaard Andersen sendte bolden i nettet til 2-1.

Billedet var det samme som ved 1-0-føringen til EfB. Igen var der muligheder for at udbygge føringen, men igen var det i stedet Silkeborg, der kom tilbage i kampen. Denne gang da Thomas Santos tegnede sig for sit andet sæsonmål efter lidt under en times spil.

Mere end fem minutter gik der dog ikke før føringen igen var tilbage på vestjyske hænder. Jacob Lungi Sørensen steg højest til vejrs på et hjørnespark, og headede bolden i nettet til 3-2. Det skulle vise sig at være sidste gang, at Oscar Hedvall blev passeret i denne kamp. I stedet var det nemlig målmandskollegaen i den anden ende, der kom på overarbejde.

Silkeborg fik det nemlig igen, igen, igen vendt. Inden for blot tre minutter scorede både Magnus Mattsson og Anders Iversen. Det sendte Esbjerg til tælling, og de formåede denne gang ikke at hoste op med et nyt modtræk.

Denne gamle devise om, at man kun behøver at føre én gang i en kamp, nemlig til sidst, holdt stik, og Silkeborg tog sæsonens anden sejr. Det bringer dem op på en ottendeplads i U/19 Ligaen. Esbjerg, der ellers kom så godt fra land, er nu sunket ned på femtepladsen.