The Guardian: Dansker er Stokes største talent

Den engelske avis, The Guardian, har i dag udgivet en liste over, hvem de anser for at være det største talent i hver af de 20 Premier League-klubbers ungdomsafdelinger, og der er blevet plads til en dansker på listen.

Således er det 16-årige Lasse Sørensen, der fremhævet som det største talent i sin engelske klub, Stoke – et stort skulderklap til det danske midtbanetalent, som sidste vinter skiftede de blåhvide Esbjerg-striber ud med Stokes røde.

Sørensen, der kom til Esbjerg i 2012, har 18 gange optrådt for de danske ungdomslandshold, ligesom han også imponerede i sin tid i U/17 Ligaen, og nu høster han altså også roser i det engelske, som tilbage i januar blev hans nye fodboldbase.

Da skiftet til England kom på plads i efteråret 2015, var det i jagten på det, Sørensen dengang kaldte den ultimative drøm: Premier League-debut.

– Normalt forbinder man ikke Stoke så meget med talentudvikling, men i de senere år er klubben begyndt at satse med et akademi for unge spillere. Den ultimative drøm er naturligvis at få debut i Premier League, fortalte Sørensen dengang til efb.dk.

I dag folder Lasse Sørensen så talentet ud på Stoke Citys U/18-hold, og 1. september debuterede han også på det danske U/18-landshold.

De øvrige 19 spillere på listen er ligesom Lasse Sørensen alle født i år 1999 eller 2000.

In this article