U/18-landsholdet skuffer mod Hviderusland

Danmark tørnede ud imod Hviderusland med en forhåbning om sejr, men sandheden blev en anden.

Startopstillingen mod Hviderusland så således ud: Hauervig, Talbro, Mortensen, Bech, Jørgensen, Strunck (k), Mucolli, A. Ali, Mikkelsen, Odgaard, Buch og de stillede i en formodet 4-3-3. Det hele lovede godt inden kampstart, især hvis man tager U/18-holdets seneste kamp i betragtning, som var en 4-2 sejr.

Danmark gik ind til kampen som klare favoritter, og det kunne også godt ses i starten. Danmark havde helt klart mest boldbesiddelse, men de formåede ikke at omsætte dem til chancer, da hviderusserne stod ekstremt lavt. I 10’ minut fik danskerne sig en mavepuster. Miraslau Khlebasolau slog til efter en hviderussisk omstilling, og så stod den 0-1. Danskere fik simpelthen ikke flyttet bolden hurtigt nok, og derfor kunne hviderusserne hurtigt nedbryde spillet.

Resten af halvlegen fortsatte efter det samme manuskript, men en dårlig clearing fra hviderusserne gjorde at danskerne fik muligheden for en udligning, og den tog de da Søren Mortensen headede bolden i mål til 1-1. Det generelle billede var dog at danskerne kæmpede for at finde deres fodfæste i kampe, og fik aldrig hjulene helt i gang.

I 2. halvleg skulle der helt klart andre boller på suppen, men det lykkedes simpelthen ikke for drengene at ændre på spillet. Hviderusland kunne med hiv og sving at få en uafgjort hjem. Trods en udvisning til hviderusserne 10 minutter før tid så ændrede det ikke på udfaldet af kampen.

Alt i alt så var det en kamp hvor danskerne havde mest besiddelse af bolden, men de formåede ikke at omsætte det til hverken chancer eller mål.

Efter to venskabskampe, så kan danskerne konstatere at det blev til en sejr og en uafgjort. Dette var de sidste kampe denne årgang skulle spille i 2016. Efter nytår vil bolden igen rulle for de unge drenge.