Udland R9, Fem kampe, fire stortalenter, tre danskermål, to topopgør og en debut

Der er masser af dansk talent i udlandet – men hvordan går det de unge håbefulde spillere? Det samler D’BOLD op på hver torsdag. Særligt ét af de mange danske talenter har haft travlt i den forgangne uge!

Leicester City FC U/23 2 – 0 Tottenham Hotspur FC U/23
1-0: Demarai Gray
2-0: Elliot Jorden Moore

Der skulle et bundopgør til, før Leicester City FC U/23 kunne få sæsonens første sejr i hus. Modstanderen hed Tottenham Hotspur, som efter otte kampe kun havde skrabet seks point sammen. Første halvleg var uden helt store chancer, og det var først i anden halvleg at spændingen tog til. Udeholdet kom til et par fine chancer med skud centimeter fra succes. Dog var Daniel Iversen (7/0) klar fra start, og sikrede hjemmeholdets fjerde kamp i streg uden nederlag. Med et kvarter tilbage slog The Foxes så til, da først Demarai Gray (1/1) med et par fikse driblinger fandt sig fri foran mål og scorede. Bestemt en vigtig aktion fra den 20-årige midtbanespiller, som normalt gør sig i Premier League. Få minutter senere slog Gray til igen, da han sendte et hjørnespark i panden på Elliot Moore (9/1), som sikrede sæsonens første sejr.

 

Feyenoord 1 – 1 AFC Ajax
0-1: Kasper Dolberg
1-1: Dirk Kuyt

Lørdag eftermidadg var der dømt rigtigt danskeropgør i den hollandske storklassisker ”De Klassieker”. Kasper Dolberg (9/5) var med fra start for Ajax, og på den anden side af banen stod Nicolai Jørgensen (10/7) klar. Førstnævnte fik en hovedrolle, da han på fornemmeste vis bragte udeholdet foran 0-1 efter en lille times spil. Silkeborgenseren opfangede en dybdegående aflevering, og fra kanten af feltet prikkede han bolden mellem benene på en forsvarsspiller, inden han på fremragende kølig vis chippede bolden over hjemmeholdets målmand. Desværre rakte det ikke til tre point, men har affødt store roser fra såvel ind- som udland.

FC Augsburg U/19 0 – 0 FC Bayern München U/19

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så har Augsburg U/19 leveret en fremragende sæsonstart i U/19 Bundesliga Süd/Südwest. Søndag fortsatte de gode takter, da man delte point med bysbørnene fra Bayern München. Hjemmeholdet kom bedst fra start, men ellers skarpe Thomas Stowasser (9/4) og Romario Roesch (9/4) levede ikke op til tidligere præstationer. De brændte chancer gav udeholdet blod på tanden, og særligt spillet op og ned af venstreflanken gav potte. Men sammen med målmand Lucca Nagel (9/0) holdte Lasse Jürgensen (9/1) stand. Mod slutningen af kampen fik den danske kaptajn så chancen for at blive den helt store helt, da han skulle tage et frispark lige udenfor modstanderens felt. Chancen blev ikke udnyttet lige så godt som i kampen mod Eintracht Frankfurt U/19, hvor han scorede. Bolden gik over mål, og kort efter fløjtede kampens dommer af. Med et nederlag andetsteds i ligaen til topudfordreren 1. FC Kaiserslautern U/19 er Augsburg U/19 nu alene i front, og har kurs direkte mod slutspillet.

Borussia Dortmund U/19 3 – 1 Rot-Weiss Essen U/19
0-1: Jason Ceka
1-1: Jacob Bruun Larsen
2-1: Dzenis Burnic
3-1: Dzenis Burnic

Endnu en magtdemonstration fra Borussia Dortmund U/19 fandt sted lørdag, da de udspillede og slog Rot-Weiss Essen U/19 med 3-1. Og hvem andre end danske Jacob Bruun Larsen (7/6) var en af de vigtigste spillere i sejren? Vi skulle dog først til de sidste 25 minutter af kampen inden hjemmeholdet vågnede rigtigt op. Men så gik det stærkt, og de fik scoret tre mål på tyve minutter. Hvorvidt det hjalp en smule, at udeholdet havde fået udvist Felix Rudolf (7/0) efter 55 minutter, kan selvfølgelig altid diskuteres. Det kan resultatet dog ikke.

Borussia Dortmund 1 – 1 Union Berlin
1-0: Michael Parensen (selvmål)
1-1: Steven Skrzybski

Onsdag aften var Jacob Bruun Larsen så igen på spil, da Borussia Dortmunds førstehold tog i mod Union Berlin i den tyske pokalturnering. Den unge fløjspiller var med fra start, og fik derved debut på førsteholdet som 18-årig efter snart to år i klubben. Han var en konstant trussel på højresiden, og satte hele tiden danske Kristian Pedersen under pres med sit hurtige højreben. Kort før pause modtog han så en bold fra Mario Götze fra kanten af feltet, og med et hårdt indersidespark sendte han bolden mod mål. Den skulle dog først rammes af Michael Parensen, som senere blev noteret for selvmål, og debuten blev i den grad en succes. På den anden side af pausen opstod samme situation: Götze i dybden til Bruun Larsen, men denne gang blev våbenet et vristspark, som ramte indersiden af stolpen – dog desværre uden at ende i mål. Med godt og vel tyve minutter igen blev den tidligere Lyngby-spiller så skiftet ud under stående klapsalver fra hjemmeholdets fans. Fra bænken kunne han se udeholdet udligne, inden hans holdkammerater sikkert vandt i straffesparkskonkurrence, og derved sikrede sig avancement i DFB-pokalen.

In this article