Den ukendte stjerne i Amsterdam: Kasper Dolberg

”Jeg er stille og rolig og ikke en type, der råber op og gerne vil høres. Jeg har det godt med bare at være lidt i baggrunden.” – Kasper Dolberg. 

Navnet Kasper Dolberg ringer nok ikke mange klokker hos de danske fodboldelskere, men det kan det meget snart gøre. Dolberg slår lige nu sine vinger ud hos Ajax Amsterdam, og det er med stor succes. Efter 14 kampe alene i dette år, så står Dolberg noteret for 6 mål, som er en ganske godkendt statistik. Det første af de mål kom i Champions League-play-off kampen mod PAOK, hvor Dolbergs mål sikrede dem 1-1 i Amsterdam. Men det hele startede ikke i Holland.

Kasper Dolberg voksede op i Voel, som ligger ved Silkeborg. Derfor var det åbenlyst, at når muligheden bød sig, så skulle han repræsentere Silkeborg IF. Han skiftede fra GFG Voel til Silkeborg i 2009, da han var bare 12 år. I Silkeborg skulle han vokse op, og indtræde i det forjættede land, som er det professionelle fodboldliv. Han fik sin debut for Silkeborg i 2015, og nåede i alt 3 kampe for jyderne inden at opkaldet kom fra Amsterdam.

Som 17-årig drog den ydmyge jyde til Amsterdam, men uden mål. Kun drømme.

– Selvfølgelig har jeg nogle store drømme, men jeg har bare ikke det behov for at fortælle hele verden om dem. Der er nogen, som har et behov for at fortælle, at de selv tror, de kan blive verdens bedste, men det har jeg ikke. Det betyder ikke, at jeg mangler tro på egne evner, jeg har bare aldrig haft behov for at fortælle om det, siger Kasper Dolberg og differentierer nøje mellem drømme og målsætning til DR Sporten.

– Jeg har selvfølgelig nogle drømme, men jeg synes, det er svært at sætte sig mål, for man ved aldrig, hvad der sker i fodboldverdenen. Det tror jeg egentlig, man skal passe på med. Jeg har drømme, men jeg lægger ikke planer for, hvad der skal ske om et, to eller tre år.

Det er ikke blevet til nogen debut på A-landsholdet endnu, og på U21-holdet er det kun blevet til én optræden pga. skader, men Dolberg tog muligheden og scorede sit vanelige mål. Dolbergs præstationer er dog ikke gået ubemærket hen hos Åge Hariede:

– Han er ung, har mange gode kvaliteter og er meget spændende. Vi vil følge ham nøje fremover, siger Hareide på spørgsmålet om, hvorfor Dolberg ikke er med i truppen til DR Sporten.

– Lige nu er han en del af et U21-landshold, der har kvalificeret sig til U21-EM til næste år. Vi må se, hvad der sker.

– Som jeg ser det, så har vi en spiller i baggrunden, som er ung og bare bliver bedre, og det er meget fint, siger han.

Dolberg er en klassisk forward i sin spillestil, og er en stor dreng af sin alder. Med en højde på 187 cm kunne man forestille sig at han var langsom fra linjen, men sagen er den modsatte. Dolberg er ekstremt hurtig, kraftfuld og eksplosiv.

Kasper Dolberg er kommet rigtigt godt fra land, og med hans ydmyge attitude og holdning til det hele, så er det meget sandsynligt at han går en ekstremt lovende fremtid i møde. Indtil videre må vi vente, og klappe i vores hænder over hans bedrifter i Ajax Amsterdam.

In this article