15-årige Simon Rossil trænede med U/19-landsholdet: Følte mig helt tilpas

Foto: Henrik Schou
Foto: Henrik Schou

Simon Lind Rossil er kun 15 år, men han bliver ofte testet mod og med nogle af de bedste spillere inden for de danske ungdomsrækker.

Til trods for at 15-årige Simon Lind Rossil er U/17-målmand for Brøndby, har han endnu sin debut på Vestegnens U/17-hold til gode. Men det betyder ikke, at han ikke får nogen kamptræning. For selvom der er givet plads til Mads Hermansen på U/17 Liga-holdet, så spiller Rossil fast på U/16-holdet i BIF.

Og til trods for, at man som målmand nok helst vil spille for det bedste hold, har Simon accepteret, at det er på U/16-holdet, at han får sin kamptræning.

– Det er godt, for jeg får den kamptræning, som jeg ikke får for U/17. Jeg har også spillet med U/19 2-holdet. Der er stadig den fysik i det spil, selvom de måske er ikke helt så gode som U/19-holdet. Niveauet er anderledes, men det kan jeg godt veksle imellem, fortæller han til D’ BOLD.

Som målmanden selv nævner, har han spillet med Brøndbys U/19 2-hold. Samtidig træner han jævnligt med de blå-gules U/19-hold, og har deraf også fået en enkelt kamp på banen for dem i U/19-pokalturneringen.

– Det er super fedt. Jeg føler, jeg bliver udfordret maksimalt. Jeg føler jeg udvikler mig helt sindssygt, når jeg er oppe med de store drenge. Jeg ser det kun som en god ting, at være med deroppe, siger målmanden.

Men det er ikke kun Brøndby U/19-stab, der holder øje med målmanden. Selveste DBU’s U/19-landstrænere holder øje med den kun 15-årige Rossil, der ellers er en del af U/16-landsholdet, som blev udformet tidligere i år efter en fire dages lang landsholdssamling i Vildbjerg.

Og inden det danske U/19-landshold den anden dag rejste til Bulgarien for at spille EM-kvalifikation, havde de et par træninger i Danmark, hvor den 15-årige målmand var inviteret med.

– Jeg var meget stolt over, at jeg fik det tilbud. Al den hårde træning gav pote. Selvom jeg ikke får U/17-kampe, får jeg den optur at få lov at træne med U/19-landsholdet. Jeg følte mig tilpas og hjemme blandt dem, siger Rossil til dbold.dk, og udviser mere glæde over at træne med nogle af de bedste spillere, der er to-tre år ældre end ham selv:

– Jeg elsker det. Det var superfedt. Man mødte pludselig nogle spillere, der er vant til at træne med Superliga-holdet og endda en Dortmund-spiller. På den måde kan jeg sammenligne mig selv med topniveauet på den årgang.

Den unge målmand er utrolig glad for, at så mange forskellige trænere kan se potentialet i ham, og derefter giver ham mulighed for at træne og udvikle sig med spillere, der er op til tre år ældre end ham.

– Det har jeg det super fedt med. Der er nogle mennesker, der godt kan se, at jeg gør det godt, og at jeg kan udfordres meget mere. Måske på grund af den størrelse jeg har, afslutter 196 centimeter høje Simon Rossil.

Simon Rossil skrev kontrakt med Brøndby tidligere i år, og blev senere hen en del af deres U/17-trup og det danske U/16-landshold.

In this article