17-årig dansk-marokkaner fik landsholdsdebut

Elias Lamnaouar er halv dansk og halv marokkaner. Han spiller til dagligt i OB, men fik torsdag debut på det marokkanske landshold.

Normalt tørner Elias Lamnaouar ud for OB i U/19 Ligaen. Men i de seneste par dage har han været til landsholdssamling med det marokkanske U/18-landshold. Lamnaouar er nemlig halv dansker og halv marokkaner, dog har han boet i Danmark hele sit liv.

I forbindelse med landsholdssamlingen skulle spillerne torsdag eftermiddag spille en venskabskamp mod Rwanda, og her fik Lamnaouar hele 75 minutters spilletid i sin første kamp for et landshold nogensinde.

– Det var en rigtig rar følelse, det er noget man har set frem til længe, og når det så sker, så er det lækkert. Det er også altid dejligt få så lang tid, det viser at træneren tror på en, fortæller Lamnaouar til D’ BOLD.

Marokko vandt kampen 2-0, og den dansk-marokkanske angriber synes holdet klarede det rigtig godt.

– Jeg synes holdet spillede godt i første halvleg. Vi fik spillet bolden flot rundt og fik skabt chancer. Men i anden halvleg begyndte vi at slå lange bolde, og Rwanda var nogle store fyre, så det var ikke det klogeste, vurderer Lamnaouar.

Nogen vil måske undre sig over, at selvom Lamnaouar har boet og spillet i Danmark i hele sit liv, så er han tilknyttet et marokkansk ungdomslandshold. Men det er der en simpel grund for.

– Jeg spiller for det marokkanske landshold lige nu, fordi de tilbød mig at komme ned og prøve det, og jeg er halv marokkaner. Så det er også derfor, jeg gør det, forklarer angriberen.

Han er dog slet ikke afvisende for en dag at tørne ud for et dansk landshold, hvis det en dag bliver aktuelt.

– Hvis de gerne ville have mig, så ville jeg gerne sige ja, da det er det land jeg har boet i hele mit liv, siger Lamnaouar.

Lamnaouar og Marokkos U/18-landshold fortsætter med at træne de kommende dage og spiller derefter endnu en venskabskamp mod Rwanda på søndag. Det er endnu uvist om Lamnaouar får spilletid i den kamp.

In this article