20 gyldne minutter sikrede første sejr til AGF U/19

Vejle fortsatte deres deroute i U/19 Ligaen, mens AGF i ottende forsøg fik lov at smage en sejrs sødme.

U/19: AGF 3-0 Vejle BK
1-0 Benjamin Hvidt (72)
2-0 Kasper Lunding (80)
3-0 Benjamin Hvidt (86)

To hold, der hver især havde høstet lige præcis nul point i deres foregående fem kampe, tørnede lørdag sammen i et tidligt U/19 Liga-bundbrag på Fredensvang i Aarhus.

GF’ernes formkurve havde dog været opadgående inden mødet med Vejle, og derfor tegnede der sig måske også en lille favoritværdighed liggende på hjemmeholdets skuldre.

Spillet i første halvleg var stærkt præget af, at det var to selvtillidsløse mandskaber, der var på banen samtidig. De store muligheder var der ikke mange af. Mads Mikkelsen (AGF) og Lucas From (Vejle) stod for halvlegens bedste forsøg. Førstnævnte fik sågar netmaskerne til at blafre i overtiden af første halvleg. Korrekt nok blev der dog dømt offside mod AGF-angriberen.

Den jævnbyrdige forestilling levede videre i starten af anden halvleg. Gæsternes Nikolaj Lebæk havde et godt spark, der kun gik forbi mål, og manglende skarphed af Mads Mikkelsen gjorde, at AGF forpassede muligheden for at bringe foran, da angriberen missede et tomt mål efter en fejl af Jakob “Yankie” Henriksen i Vejle-målet.

Efter 72 minutter kom den forløsende AGF-scoring. Stortalentet Benjamin Hvidt bragte ‘De Hviie’ foran med et bestemt spark midt for målet. Få minutter senere lignede det så for alvor, at AGF for første gang i sæsonen skulle smage en sejrs sødme. Kasper Lunding, der har været AGF’s største profil i sæsonen indtil videre, udbyggede føringen efter en flot dribletur, og kort før de 90 minutters udrinden sørgede Benjamin Hvidt for, at det på papiret kom til at ligne en stensikker AGF-sejr på 3-0.

Trods de tre point til AGF ændres der ikke på stillingen i bunden af U/19 Ligaen. AGF er fortsat sidst, men har nu genetableret kontakt til blandt andre Vejle. Vejlenserne er tilmed fortsat placeret på 11. pladsen.

In this article