Amundsen: Får vigtig spilletid i HB Køge

Foto: HB Køge
Foto: HB Køge

U/19-landsholdsspilleren Malte Amundsen er i gang med sin gennembrudssæson i HB Køge, og nyder at få spilletid

I sidste sæson begyndte 18-årige Malte Amundsen så småt at vise sit talent som venstreback, når Kristian Andersen enten var med U/21-landsholdet afsted eller var skadet. I alt blev det til fire pladser i startopstillingen. Præstationerne var solide og imponerende. Så imponerende at, da HB Køge i sommers sendte Kristian Pedersen til tyske Union Berlin var meldingen klar: Malte Amundsen bliver den eneste venstreback i truppen.

Denne sæson er det så blevet til fuld spilletid i alle 16 kampe i 1. Divisionen. Søndag var ingen undtagelse, da svanerne fra HB Køge mødte ørnene fra FC Roskilde i et intenst lokalopgør. Efter kampen kaldte Amundsen den igangværende sæson, for hans gennembrudssæson:

– Jeg synes egentlig, at det indtil videre har været en god sæson, fortalte Malte Amundsen til D’BOLD og fortsætter;

– Vi har spillet godt langt hen ad vejen. Selvfølgelig har der været nogle smuttere, men jeg er tilfreds og nu synes jeg lige, at det er ærgerligt, at vi ikke får tre point i dag. Men vi mangler lige de sidste point, der er nogle gange, får vi lige til sidst får dummet os. Jeg synes dog, at vi klart har et hold til at spille med i toppen, så jeg synes, at det er tilfredsstillende, men vi mangler lige de sidste par point, der er nogle gange, hvor vi har dummet os.

En af de facetter i spillet, som kan koste dyrebare point er de defensive pligter. Derfor har det været et af fokuspunkterne for den ellers offensive back:

– Vi har snakket om det (at deltage i det defensive spil, red.), og det er blevet klart bedre. Situationerne var ikke lige til at komme frem i dag, men jeg arbejder på det.

Det er ikke altid nemt at omstille sig til seniorfodbold uge efter uge. I starten af sæsonen har det derfor kostet den 18-årige venstreback nogle af de dyder, som han ellers har været så eminent i. Dem skal han nu finde tilbage til:

– Jeg har til gengæld lagt fokus lidt væk fra det offensive, så nu er det der, at der skal lægges på igen. Så jeg bliver en helt formet spiller,

– Det er generelt hele det offensive spil: Hurtige kombinationer og indlæg – typisk for en back. Det er det, som altid har været min force og efter, at jeg er kommet op (på førsteholdet, red.) så skal jeg lige finde tilbage til det.

En god tilværelse i HB Køge

Lykkedes det, at finde tilbage til de offensive dyder og blive en ”helt formet spiller”, så får cheftræner Henrik Lehm og sportsdirektør Per Rud nok svært ved at holde Amundsen i HB Køge. Alle i sommers var der rygter om, at Superliga-klubber som Brøndby IF og FC Nordsjælland var ude efter U/19-landsholdsspilleren. Men lige nu mener hovedpersonen selv, at han er på den rigtige hylde og afviser, at han i sommers var på vej væk:

– Nej, jeg vil rigtig gerne have spilletid, og jeg vidste, at mulighederne var rigtigt gode i HB Køge for en masse spilletid. Og kigger man nu her, så har jeg spillet 90 minutter i samtlige kampe, så jeg synes, at det er den rigtige vej for mig. Det er vigtigt med spilletid.

For øjeblikket er det altså en god tilværelse, som Amundsen lever i HB Køge. Derfor har han hele ikke travlt med at søge videre med det samme og vil ikke sætte en udrejse dato fast:

– Det er svært at sige. Når det rigtige tilbud kommer, og jeg samtidigt føler mig klar til det. Der er ikke nogen tidsgrænse på det.

Men, at han får eller siden tager videre, det er – om ikke planen – i hvert fald drømmen:

– Ja, på et tidspunkt er det. Jeg vil gerne sige, at jeg drømmer om at spille i en større klub end HB Køge, så på et tidspunkt, når det passer, så skal jeg videre, slutter Amundsen af overfor D’BOLD

Kampen mellem FC Roskilde og HB Køge endte 1-1, og Malte Amundsen spillede selvfølgelig hele kampen.

In this article