Brajanac om første tid på landsholdet: Det har været intenst

Muamer Brajanac blev tidligere på året udtaget til denne sæsons U/16-landshold. Nu har han været en del af det hele i siden juni, og han er ikke blevet træt af det.

I midten af juni måned var der U/15-træf i Vildbjerg, hvor 58 af de største talenter var samlet for at kæmpe om en plads på det kommende U/16-landshold, som blev udtaget den 19. juni umiddelbart lige efter samlingen. Muamer Brajanac var en del af de 58 talenter, der i fire dage trænede og spillede kampe, for at overbevise DBU-trænerne om, at de skulle udtage ham.

Og det gjorde de. Så de sidste fem måneder har Brajanac været en del af det danske U/16-landshold, hvor han siden den officielle udtagelse af holdet har spillet to kampe og været med til samtlige landsholdssamlinger.

– Det er selvfølgelig en ære, at kunne repræsentere sit land på bedste vis. Vi har spillet to kampe mod Ungarn og vundet begge. Jeg scorede tre mål i de to kampe, så lige nu kører det fint. Træningerne har været gode og meget udviklende. Samlingerne har været meget intense, og der har været benhård fight, siger Brajanac til D’ BOLD.

Brajanac har tidligere spillet i Kolding IF, men kommer i sommer til Brøndby IF. Den unge angriber har allerede imponeret på Vestegnen, men det har han så sandelig også på U/16-landsholdet. For i de to kampe, som U/16-landsholdet har spillet mod Ungarn, fik Brajanac spilletid, og den udnyttede han til fulde. Han fik nemlig scoret tre mål fordelt over de to kampe.

– Det er altid motiverende, når man scorer tre mål i de to første kampe. Det får en til at arbejde endnu hårdere og holder en kørende. Og så er det altid dejligt for en angriber, når man scorer mål, fortæller angriberen.

For nyligt var der igen en landsholdssamling, som Brøndby-angriberen var en del af.

– Første dag, hvor vi var samlet, så havde vi to træningspas. Man kunne se på spillerne, at de virkelig ville sætte sig på holdet og være en fast del af truppen. Anden dag sluttede vi så af med en kamp, hvor jeg scorede og vores hold vandt 2-1. Alt i alt har samlingerne altid været intense med en masse fight, forklarer han.

– Niveauet på spillerne er meget høj. Alle spillere har høj klasse, så man bliver matchet på bedste vis.

Når man allerede er inde i DBU-systemet, og man imponerer på statistikkerne og på banen, er der mulighed for, at man fortsat bliver udtaget til et ungdomslandshold, når man bliver ældre. Næste mål for Brajanac er U/17-landsholdet, som han håber på at blive udtaget til, når han engang er for gammel til at spille på U/16-landsholdet.

– Hvis jeg bliver ved med at arbejde på den måde, som jeg gør nu, så er der stor chance for, at jeg kommer til at komme videre på U/17-landsholdet. Men det kommer ikke af sig selv, så man skal arbejde hårdt hver dag, siger angriberen til dbold.dk.

Og man er ikke i tvivl om, at Brajanac kan lide at være på landsholdet, når han udtaler følgende.

– Det fede ved at være på et landshold, er at man kommer ud og spiller kampe mod andre landshold, og at kunne repræsentere Danmark på den bedst mulige måde, afslutter han.

Muamer Brajanac har også imponeret hos Brøndby, da han har scoret tre mål i denne sæson i U/17 Ligaen over de første ni kampe, som har været med til at skyde BIF op på ligaens andenplads.

In this article