Danmark U/19 fejede Hviderusland væk i EM-kval-kamp

Danmark sparkede i dag deres U19-EM kvalifikation i gang, og det gjorde de på bedste manér imod Hviderusland.

I dag startede Danmarks kvalifikation forud for den kommende U19-EM turnering i Georgien, som bliver afholdt næste sommer. Danmark befinder sig i en gruppe sammen med Hviderusland, Bulgarien og Portugal, så mulighederne for at komme videre er realistiske. Kampen blev spillet på Trace Arena i Bulgarien.

Danmark stillede i dag således på: Larsen (GK), Buur, Røjkjær, Kabongo, Anyembe, Brink, Kudsk, Nelsson, Amundsen, Bruun Larsen og Ramkilde. I dag var Mark Brink kaptajn.

Kampe i dag blev en sand fornøjelse set med danske briller. Allerede efter 11 minutters spil, så fik Christian Kudsk scoret til 1-0. Dette slog dog ikke pusten fra hviderusserne, som bagefter lagde et hårdt pres på, og udnyttede deres stærke fysik. Hviderusland holdt fat i det høje pres, men efter en flot kombination i højre side, slap Oscar Buur igennem og scorede sikkert til 2-0 efter 18 minutters spil.

Dette tog dog lidt af pusten fra hviderusserne. Målet gav lidt mere plads til det danske hold, da hviderusserne blev lidt mere tøvende i presset, og efter 38 minutter headede Joel Kabongo så et godt slået frispark i nettet. Så stod kampen 3-0, og de tre point så ud til at være danske.

Allerede minuttet efter Kabongos scoring, så fik Borussia Dortmund-talentet Jacob Bruun Larsen vristet sig fri fra målmanden, og kunne trille bolden ind i et tomt mål, og gøre det til 4-0 inden halvtid. Kampen var reelt ovre nu, men efter fem minutters spil i 2. halvleg, så lagde Jacob Bruun Larsen sidste fod på et godt dansk opspil. Han scorede sit andet mål i kampen, og danskerne femte.

Efter dette lagde hviderusserne et stort pres på danskerne, men kom aldrig tættere på end et skud på overliggeren i 78’ minut. Kampen bød ikke på flere mål herfra, og kampen endte med en overlegen 5-0 sejr til Danmark.

Den anden kamp i puljen endte 1-0 til Bulgarien over Portugal, og da Bulgarien er Danmarks næste modstander, så er det allerede nu en direkte kamp om førstepladsen.

Kampen bliver spillet på lørdag, og med en sejr, så ser deltagelse ved den næste slutrunde yderst realistisk ud.

In this article