Dolberg: Schöne hjælper mig meget

Kasper Dolberg får meget støtte fra sin landsmand Lasse Schöne

I januar måned 2015 hentede Ajax Amsterdam den unge danske angriber, Kasper Dolberg, til klubben. Den første halve sæson på klubbens U/19-hold blev det til 22 kampe og otte mål. Men i denne sæson er det gået over stok og sten for den unge silkeborgenser, der har taget hele Fodboldeuropa med storm. Det kulminerede alt sammen, da den 19-årige angriber sidste mandag blev udtaget til A-landsholdets kampe mod Kasakhstan og Tjekkiet.

Det kræver dog noget at flytte hjemmefra som teenager – også selvom det betyder, at man får muligheden for at leve af fodbold. For at falde bedre til, og forstå kulturen i Holland, har Dolberg særligt benyttet sig af den danske holdkammerat Lasse Schöne, som har spillet i Holland hele sin fodboldkarriere:

– Han støtter mig meget i Holland, og jeg taler meget med ham – både om fodbold, og om de ting der sker uden for banen. Det er lidt noget andet at tale med ham, end med hollænderne og de andre udlændinge, siger Dolberg til bold.dk og fortsætter

– Når jeg er i klubben, taler jeg mest med ham, og er jeg i tvivl om noget, er han der. Han er hverken min træner eller min mentor, men han hjælper mig meget.

Det er i denne sæson blevet til fem scoringer i Eresdivisie, to i Europa League og én enkel i førsteholdsdebuten i Champions League-kvalifikationen. I alt otte scoringer og tre assists på blot 20 kampe for den talentfulde skarpretter.

Selvom Lasse Schöne hverken er træner eller mentor, så har han ej heller andet end rosende ord tilovers for det unge stortalent:

– Når Kasper er alene foran mål, så scorer han. Han er en kølig afslutter med en god førsteberøring, god balance og rytme i kroppen. Han er god at spille bolden op på. Og så er han en fornuftig fyr, siger Schöne til Politiken.

Fredag aften kan de så prøve at være på banen sammen for det danske landshold, når jagten fortsætter på kvalifikation til VM-slutrunden i Rusland i 2018. Landstræner Åge Hareide har nemlig udtalt, at Dolberg vil få spilletid i mindst en af de to kampe mod Kasakhstan og Tjekkiet.

In this article