Endelig tilbage på græs: Mikael Anderson overvinder springerknæ

Mikael Anderson fra FC Midtjylland har siddet ude i godt et halvt år med springerknæ, men nu er han endelig begyndt at træne på græs igen.

Springerknæ er ikke et ukendt skade i FC Midtjylland-regi. Både førsteholdsspillerne Johan Dahlin og Tim Sparv har haft denne skade, som har hold dem ud i alt fra et halvt til et helt år. Det er dog ikke kun de ældre, rutinerede spillere, der har været udsat for den skade.

18-årige Mikael Anderson, der stadig er U/19-spiller, men som for nyligt har skrevet under på en femårig professionel kontrakt med førsteholdet, har nemlig være ukampdygtig med springerknæ siden maj-måned.

– Jeg blev skadet i slutningen af maj-måned og har ikke spillet kamp siden. Så det har været en forfærdelig lang periode, hvor jeg har oplevet tilbagefald. Det har virkelig været en test mentalt, men forhåbentlig er det ved at være slut, fortæller Anderson til D’ BOLD og fortsætter:

– Jeg frygtede det værste, efter jeg fik det konstateret. Johan Dahlin havde lige haft det på det tidspunkt, og han havde været ude et år. Så ja, jeg var bekymret.

Anderson blev både fortvivlet og ked af det, da han fandt ud af hvilken skade, han havde. Men selvom han havde dårlige dage, forsøgte han at få det bedste ud af den periode, hvor han ikke kunne spille fodbold.

– Da det blev fortalt til mig, at jeg skulle være ude i en bestemt periode, var jeg selvfølgelig rigtig, rigtig skuffet, men samtidig også ked af det. Jeg var nok ikke den fedeste person at være sammen med. Men skuffelsen bliver hurtigt gjort til en motivation, og du sætter dig selv nye mål og du kan arbejde med nogle ting, som du ikke kunne gøre før. Du kan blive stærkere, optimere de forskellige dele på kroppen. Men det værste ved skaden var, at jeg på intet tidspunkt vidste hvornår, jeg ville være tilbage. Nogle dage havde jeg det fantastisk i knæet, og andre dage havde jeg det rigtig skidt i knæet. Men heldigvis har jeg været i daglig dialog med mine støttende forældre, og haft gode samtaler med Petter Andersson, som har fået mig på rette spor, fortæller den offensive midtbanespiller.

Nu er han forhåbentlig ved at se en ende på det hele, og kan nu begynde at træne med bold og på græs. Og det er noget, som han har savnet særlig meget.

– Bare det at tage støvlerne på, gjorde mig så sindssygt glad. Jeg havde uden tvivl savnet følelsen af at røre en bold. Når du har været væk fra fodbolden i seks måneder og siddet hver dag oppe i et styrkelokale, så bliver man selvfølgelig træt af det. Der er jo ingen fodboldspillere, som elsker at være i styrkelokalet, og der er jeg i hvert fald en af dem (der ikke elsker det, red.). Så at jeg endelig kunne forlade styrkerummet og komme ud på træningsbanen, var fantastisk, siger Anderson.

Og nu går tingene forhåbentlig kun fremad, så han kan fortsætte sin udvikling som fodboldspiller og overbevise både spillere og trænere om, at han er tilbage i en bedre udgave af sig selv.

-Planen er at jeg skal deltage i Superligatræningen fra næste uge af. Så bliver der bygget stille og roligt mere og mere belastning på, hvis det går godt, som det forhåbentlig gør. Men selvom man lige er kommet tilbage, handler det om at præstere, for det handler om at bevise over for sig selv, holdkammeraterne og trænerteamet, at der ikke er langt til den bedste udgave af Mikael Anderson, afslutter han til dbold.dk.

Anderson skrev for nyligt under på en fuldtidskontrakt med FC Midtjylland varende fem år, selvom han stadig er ung nok til at spille på U/19-holdet.

In this article