FCK U/19 hiver vigtig sejr hjem i Youth League

Porto kom ufortjent foran med 0-1 kort før pausen, men FCK kæmpede sig tilbage i anden halvleg og vandt til sidst 3-1.

Kampen startede stille og roligt ud. FC Københavns U/19-drenge satte sig prompte på boldbesiddelsen, og når FC Porto fik fat i bolden, så pressede de højt og satsede på omstillinger. På de omstillinger de fik, var de hurtige og forsøgte at spille sig til en gylden mulighed, hvorpå de ville kunne sende bolden i mål.

Porto var ganske fysisk-spillende og havde allerede inden der var spillet 25 minutter, tacklet FCK-spillerne så meget, at de havde givet dem seks frispark og fået tildelt sig et enkelt gult kort. Efter en lille halv times spil fik de deres hidtil største chance, men FCK-keeper Filip Djukic fik en hånd på og baksede bolden ud til et hjørnespark, som portugiserne dog ikke fik noget farligt ud af.

Inden pausen fik FCK’s Henrik Bellman raget et gult kort til sig, noget han ikke var helt tilfreds med. Kun tre minutter før pausefløjt havde selvsamme Bellman en kæmpe chance, hvor han bliver spillet fri inde foran Porto-målet, men sparkede bolden et par meter, eller ti, over mål.

Lige da uret rundede 45 minutter fik Portos Moreto Cassama dog banket bolden i mål, noget ufortjent, men efter et kæmpe forsvarskiks, hvor Nikolas Nartey lægger en dårlig aflevering tilbage til Djukic i målet, som han ellers lige havde modtaget bolden fra. Scoringen blev fejret med en kort version af den nu nærmere velkendte jubelscene, ”The mannequin-challenge”.

Men så gik det stærkt. Nartey fik gjort op for sin brøler i slutningen af første halvleg, da han fire minutter inde i anden halvleg headede bolden i mål efter et frisparksindlæg af Nicklas Røjkjær. Og kun et minut senere headede Julian Kristoffersen et højt indlæg fra Henrik Bellman videre til Røjkjær, som sikkert skød bolden i mål til 2-1.

Efter de to hurtige scoringer var spillet meget svingende. Porto havde skiftet to gear op i fart fra i første halvleg, og det skulle FCK lige vænne sig til. Nede foran eget mål var Filip Djukic lidt usikker med bolden, men FCK holdt oftest bolden væk fra eget forsvar, og havde flere gode muligheder for at opnå chancer.

Med ti minutter igen lavede FCK deres første indskiftning. De skiftede Jonas Wind ind i stedet for Henrik Bellman. I samme øjeblik brugte Porto deres tredje og sidste indskiftning.

Kun fire minutter før tid havde Carlo Holse en kæmpe chance foran mål for at gøre det til 3-1 til danskerne. Men derimod blev det Julian Kristoffersen, som fik æren af at score det mål, da han kort før tid headede bolden i mål efter et hjørnespark.

I tillægstiden kom Devrim Sahin ind i stedet for Morten Hjulmand. Hjulmand som sikrede sidste rundes 3-2 sejr mod Leicester i overtiden. Kort tid efter kom Victor Jensen på banen i stedet for Nicklas Røjkjær, og ikke længe efter fløjtede dommeren kampen af og FCK kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret mod Porto.

Nu venter der en spændende kamp i næste runde, hvor FCK’s U/19-drenge skal en tur til Brügge.

In this article