FCM U/19 videre i Youth League efter dramatisk afslutning mod spanske mestre

En fantastisk flot start og en dramatisk afslutning sendte FC Midtjylland U/19 videre i Youth League mod Málaga, de forsvarende spanske mestre, i returopgøret på MCH Arena i Herning.

FC Midtjyllands U/19-drenge havde forud for kampen ikke ligefrem oddsene med sig, da de i første opgør mod Málaga CF i Spanien måtte rejse hjem med et 2-0 nederlag i bagagen. De skulle derfor ud og have minimum 2-0 som slutresultat, for at have en chance for at gå videre, hvilket ville betyde at holdene skulle ud i straffesparkskonkurrence. Men danskernes træner, Kenneth Andersen, var rolig, og han troede på, at ”ulvene” havde en rigtig god mulighed for at gå videre fra denne runde og ind i ottendedelsfinalen.

Og det så da også ud til, at de unge FCM-spillere var klar fra start. Lige fra første dommerfløjt havde de overtag, og efter blot seks minutters spil kunne Mads Døhr Thychosen sende bolden i nettet. 1-0 til FCM.

FCM fortsatte deres solide overtag i de næste godt 20 minutter, inden Thychosen med et kanon spark sendte bolden flot i mål til 2-0. ”Ulvene” havde altså allerede efter 24 minutters spil revancheret det resultat, som Málaga fik ud af sidste kamp.

Sidst i første halvleg havde Málaga momentum, men det førte ikke til nogen specielt store chancer. Men lige inden pausen, da uret havde rundet de 45 minutter, så gav Málagas angriber, Joel Arimany, Rasmus Nicolaisen en albue i hovedet i en duel, og han fik derefter smidt et direkte rødt kort efter sig. I samme situation fik Málagas højreback gult kort for brok. Det så dermed rigtig svært ud for Málaga inden anden halvleg startede.

Kort inde i anden halvleg foretog FCM deres første udskiftning. Victor Torp gik ud, og ind kom Nicolas Madsen. Ikke lang tid efter fik FCM tildelt et hjørnespark hvor Kristian Riis var tæt på at bringe ”ulvene” yderligere foran.

Med 20 minutter tilbage af kampen havde både Mads Olsen og Mads Thychosen begge to mulighed for at score på samme chance. Kort efter skiftede FCM for anden gang ud. Ud gik Nikolaj Kirk, og ind kom Aziz Essaisi.

I løbet af slutningen havde FCM flere gode muligheder for at komme foran. Men først med fire minutter tilbage kom forløsningen. Andreas Poulsen bankede bolden i mål til 3-0, og FCM så derfor ud til at gå videre til næste runde. Kort efter cementerede FCM dog bare sejren, da Mads Vang scorede til 4-0. Og selvom Málaga skulle gå hen og score, var FCM stadig videre.

Lige inden dommeren fløjtede af, gik målscoreren til 4-0, Mads Vang, ud, og ind kom Sebastian Buch Jensen på banen. Til allersidst blev Mads Thychosen tacklet nede på egen banehalvdel, hvorefter flere spillere blev oprevede, hvilket resulterede i endnu et rødt kort til Málaga. Det var Segado Muñoz, som fik spaniernes andet gule kort. Mads Thychosen, som blev tacklet af Muñoz, fik selv et gult kort, og det samme gjorde Málagas målmand.

En dramatisk afslutning blev dog kort efter afsluttet, og der lød en stor jubel blandt de 1024 fremmødte FCM-fans. FCM er altså for anden sæson i træk videre til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League. Den 12. december er der lodtrækning, om hvem FCM skal møde i næste runde. Det er dog bestemt, at de skal møde et hold fra 2. pladsen i gruppespillet, hvilket betyder de har mulighed for at møde FCK’s U/19-hold.

In this article