FCM U/19 vinder af de nordiske mesterskaber

FC Midtjyllands U/19-drenge kunne søndag eftermiddag løfte det nordiske mesterskabstrofæ efter en sejr på 2-0 over norske Rosenborg.

I år kunne divisionsforeningerne i Danmark, Norge og Sverige for første gang byde velkommen til de nordiske mesterskaber for talenthold, som skulle finde sted i Sverige i Göteborg.

Otte hold var kommet med til denne turnering. To danske, tre norske og tre svenske hold skulle således kæmpe om at være bedst i hele Norden.

Turneringsformatet var således, at de otte deltagende hold blev inddelt i to puljer á fire hold, hvor holdene møder hinanden én gang hver. Vinderen af hver pulje ville så møde hinanden, mens de resterende hold skulle spille placeringskampe. De to puljer så ud således:

Pulje 1: OB, Rosenborg, Molde, Elfsborg
Pulje 2: FC Midtjylland, Malmö, Vålerenga, Brommapojkarna

Her var det altså Midtjylland, der efter lutter sejre havde vundet sin pulje og skulle møde norske Rosenborg, som ligeledes havde vundet alle deres kampe i deres pulje.

Kampen startede på fremragende vis for danskerne, der efter kun tre minutter kunne sparke sig i front, efter en returbold landede for fødderne af Andreas Murbeck, som sikkert bankede den i kassen.

Kun to minutter inde i anden halvleg scorede Midtjylland igen, da Anders Hagelskjær sendte bolden i mål fra distancen. Midtjyderne sørgede også for at holde buret rent, og kunne derfor efter de 90 minutter krones som skandinaviske mestre efter hårdt arbejde.

– Det var en god finale. Vi arbejdede hårdt, særligt i slutningen, da Rosenborg pressede på. Men vi spillede en super kamp. Vores struktur var tydelig, og vi leverede en god indsats på banen. Turneringen igennem har vi holdt nullet, så jeg er meget glad, sagde målscorer Anders Hagelskjær til svenske Tipselit.se lige efter kampen.

Midtjylland-træner Kenneth Andersen var naturligvis også ganske tilfreds efter eftermiddagens skandinaviske triumf.

– Vi scorede på to fantastiske tidspunkter. I pausen snakkede vi en del om, hvad vi skulle være opmærksomme på for at bevare teten, men vi blev hjulpet godt på vej af en tidelig scoring. Vi var endda tættere på at gøre det til 3-0, end de var på at reducere. Til sidste pressede Rosenborg på med flere lange bolde, men vi forsvarede os fint, sagde Kenneth Andersen til fcm.dk

FC Midtjylland ender turneringen med en imponerende målscore på 8-0, efter gruppesejre på 1-0, 2-0 og 3-0 over henholdsvis Brommapojkarna, Vålerenga og Malmö, og naturligvis finalesejren over Rosenborg.

In this article