FCM’s U/18 åbnede NM med sejre

 

 Når det handler om et puljespil med kun tre kampe, må man ikke lave mange fejl. Det var derfor meget vigtigt, at FCM U/18 fredag aften startede, det uofficielle nordiske mesterskab, med en sejr over svenske Brommapojkarna, 1-0.

Op til kampen dukkede der nogle uforudsete problemer frem, da frost i banen gjorde at der måtte findes et andet spillested. Det endte med, at kampen blev rykket til BK Häckens hjemmebane, Bravida Arena.

Pga. vejproblemer endte kampen med at blive udsat 2 timer, men de kom til at spille på en meget fin kunstgræsbane. Det passede de teknisk velfunderede ulve godt. De satte sig hurtigt på spillet, der var baseret på god boldomgang og et dygtigt eksekveret genpres.

Efter 27 minutter kom føringsmålet. Aziz Essaisi blev spillet fri ved feltet og hamrede løs med højrebenet. Det lykkedes den svenske målmand at få den halvt væk. Men Victor Torp fulgte op og headede den løse bold ind i nettet.

I anden halvleg begyndte svenskerne at presse højere og mere aggressivt, og begyndte at spille mere simpelt. Det stressede de unge FCM spillere, selvom de havde adskillige chancer til 2-0. Det skete bare ikke, så kampen fik en nervepirrende afslutning hvor svenskerne, bombede FCM med lange bolde.

Kampen endte 1-0.

 

Anden dagen af de nordiske mesterskaber bød på forvirring for de unge ulve og Cheftræner Kenneth Andersen. En misforståelse mellem de forskellige landes divisionsforeninger, bød på at OB og FCM havde fået at vide, at tuneringen var for spillere født i 1998 eller senere. Men modsat havde de norske og svenske trupper fået at vide, at tuneringen var for spillere fra årgang 97 og frem.

Cheftræner Kenneth Andersen fortæller også til FCM’s hjemmeside, at det har givet lidt forvirring:

-Både os trænere og spillerne har undret sig over det, men vi har valgt at sige “Vi er den trup, som vi er, og så går vi ud og spiller op til vores bedste”. I øvrigt er det slet ikke sikkert, at vores trup havde set stort anderledes ud, selv hvis vi havde vidst, at man måtte have 97’ere med.

Men han mente stadig, at det bare var fokus på egen præstation som altid. Den indstilling havde de unge ulve også, da de skulle spille mod Vålerenga. De gik ind og tog styringen fra start og efter syv minutter kom det første mål.

Mads Eiberg Vendelbo Olsen satte bolden op i krydset. Aziz Essaisi stod for forarbejdet, da han lagde bolden til rette for Olsen ved kanten af feltet.

Midt i anden halvleg blev FCM’s mål fordoblet. Ulvene stjal bolden fra Vålerenga højt oppe på banen, og Victor Torp afleverede den videre til Mads Olsen. Han fyrede den af sted, og inde ved feltet kom en norsk spiller til at lave selvmål.

Kampen endte fortjent 2-0 til FCM.

Lige nu topper FCM deres pulje med seks point, efterfulgt af Vålerenga og Malmö, som hver har tre point. Det betyder, at FCM er finaleklar med minimum uafgjort i deres næste kamp mod Malmö.

Det er en glad cheftræner, der tager tilbage til Danmark med en følelse af, at det ser fornuftigt ud:

– Det er klart, at der er noget fysik, der spiller ind, hvis modstanderne er et år ældre end en selv, men på de andre parametre og på det individuelle plan, matcher vi fuldt ud nordmændene og svenskerne, fortæller han til fcm.dk.

In this article