Fokus på: Ertugrul Teksen, BIF – Brøndbys kampafgørende U/17-angriber

Hver fredag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. Denne gang ser vi nærmere på Brøndbys Ertugrul Teksen.

Lige siden han var helt lille, har Ertugrul Teksen, med rødder i Tyrkiet, spillet fodbold. Dengang startede han ud i en lille klub på Ishøj ved navn SB 50. Og det at starte var egentlig meget til, fordi det lå i familien at spille fodbold. Valget faldt også på fodbold for den unge Ertugrul, fordi han elskede at lege med bolden. Og så var der ingen andre sportsgrene som tiltrak ham så meget, som fodbold gjorde.

Ertugrul Teksen har dog ikke altid været det talent til fodbold, som han er i dag. Dengang han spillede U/12- og U/13-fodbold i Brøndbyernes IF, var han ikke blandt de bedste, og det haltede lidt med udviklingen. Faktisk var han tæt på at skifte til en anden klub, fordi han ikke kunne lide de trænere, som var i klubben på det tidspunkt. Heldigvis for Teksen kom der nogle nye trænere året efter, og som U/14-spiller rykkede han sig utrolig meget niveaumæssigt, hvilket fik ham til at blive i klubben.

I dag er Teksen utrolig glad for at være i Brøndby, som for ham, og på papiret, er en af de bedste klubber i Danmark, både på ungdoms- og professionelt niveau.

Tilbage i oktober valgte Teksen at forlænge sin nuværende kontrakt med Brøndby IF, hvor han i øjeblikket er andetårsspiller på klubbens U/17-hold, helt indtil han er færdig som U/19-spiller om lidt over to år.

– Jeg følte, det var det rigtige for min udvikling, fortæller Teksen, der blev glad og lettet, da han fandt ud af, at klubben ville forlænge kontrakten mellem de to parter, til D’ BOLD.

FCK har de seneste par år været ret overlegne i U/17 Ligaen, men Brøndby, som er kendt for at have dygtige ungdomshold, har i denne sæson også klaret sig rigtig flot i selvsamme liga. Kun tre nederlag og hele otte sejre er det blevet til i de første 11 kampe. En ganske imponerende start, hvilket Teksen også selv synes.

– Det har været en god sæson indtil videre, og vi har fået nogle nye spillere i truppen. Det fungerer også bedre i denne sæson i forhold til sidste sæson, forklarer angriberen.

Teksen er en af de heldige unge spillere, der får lov til at repræsentere et landshold. Det er dog ikke DBU’s ungdomslandshold, som Teksen tørner ud for, men derimod det tyrkiske U/16-landshold. Og en af grundende til, at han har valgt at spile for det tyrkiske U/16-landshold, er fordi han i øjeblikket ikke har dansk pas. Han udelukker dog ikke at han i fremtiden ville takke ja til at spille for det danske landshold.

– Alt kan ske i fodbold, forklarer Teksen.

Men nu er hans tanker på det tyrkiske ungdomslandshold. Og der nyder han at være.

– Det rigtig fedt. I sær holdkammeraterne er meget søde og venlige, men spiller/træner-forholdet er anderledes. Niveauet er højt. Der kommer spillere fra både Europa og fra de tyrkiske storklubber som Galatasaray, siger Brøndby-spilleren til dbold.dk.

At være fodboldspiller kan være meget andet end bare det fysiske arbejde. Det kræver også meget mentalt, og derfor er det en vigtig ting at have støtte med fra sin familie og sine venner. Og den støtte har Ertugrul Teksen.

– Min familie har støttet og hjulpet mig med de valg, jeg har taget. Mine venner har også sagt, jeg skulle blive ved med at spille fodbold.

Og at blive ved med at spille fodbold er præcis hvad Teksen har tænkt sig. Han næste mål i karrieren er nemlig at komme op og træne og spille med Superligaholdet. Men han har dog større drømme end det. Hans største drøm er nemlig at komme til at spille for en af de største klubber i verden.  Og noget tyder på, at han måske drømmer om engelske Chelsea FC, da det er spillerens yndlingsklub.

Teksen bliver af Brøndbys U/17-træner, Frank Hjorteberg, beskrevet som en spændende spiller, der er individualist, og som har nogle kampafgørende aktioner i løbet af en kamp. Samtidig bliver han beskrevet som en, der har lært at bidrage til samarbejdet på holdet, så han ikke blot er en gevinst på de kampafgørende soloture.

In this article