Nørrestrand: Har brug for at træne på højere niveau

Stjerneskuddet Frederik Nørrestrand føler ikke, at han bliver udfordret nok i Brøndby

I denne sæson er mange flere på Vestegnen blevet bekendt med Frederik Nørrestrand. Den kun 15-årige højreback er blevet en fast bestanddel af klubbens U/17-ligahold, anfører for U/16-landsholdet og har som en af de yngste i klubbens historie trænet med hos klubbens Superliga-trup.
Men det er ikke kun i Brøndby, at man har fået øjnene op for Nørrestrand. I sidste uge var han således på prøvetræning i Premier League-klubben Sunderland AFC, hvor han trænede med hos U/18-holdet og spillede to kampe for U/16-holdet.

Talentet er tydeligt, og Brøndby forsøgte da også at få Nørrestrand på kontrakt, kort inden han fyldte 15 år, som er den gyldne alder for ungdomsspillere i Danmark. Tilbuddet var dog ikke godt nok. Det handlede ikke om økonomi, men derimod om, at højrebacken manglede en plan for hans udvikling:

– Jeg er en del af U17-holdet i Brøndby, men jeg føler ikke, at jeg bliver presset optimalt, og det påvirker mit humør, så jeg den ene dag er glad og den anden dag er sur. Jeg har brug for at træne på et højere niveau og måske springe andet år som U17-spiller over og komme op på U19-holdet. Og så skal jeg gerne træne med Superligatruppen en gang i mellem, og det kan Brøndby ikke love mig, fortæller Nørrestrand bt.dk

For ikke mindre end en uge siden valgte Nørrestrand så at sætte sin første underskrift på en kontrakt. Det var dog ikke med en klub, men derimod med en af de mange bejlere om pladsen som den 15-åriges agent.
Det blev HCM som løb med underskriften, og de er også med i forhandlingerne om at sikre den bedste udvikling for U/16-landsholdsanføreren, der bestemt ikke har travlt med at forlade Brøndby IF:

– Jeg vil gerne blive i Brøndby, og det er det, jeg fokuserer på lige nu. Jeg er skuffet over, at Brøndby ikke behandler min træningsiver bedre. Kontrakten betyder faktisk ikke særligt meget for mig lige nu. Hvis man er 15 år og spiller for pengene, er man skruet forkert sammen. Jeg skal udvikles som fodboldspiller, og det gør jeg kun, hvis jeg bliver udfordret mere og får hårdere træning. Får jeg det, er jeg klar til at skrive kontrakt, slutter Frederik Nørrestrand

In this article