Nyt talentsamarbejde vil stoppe talentudvandring

Et samarbejde mellem AB Tårnby, Dragør Boldklub og Kastrup Boldklub skal sørge for at unge spillere bliver matchet på højeste niveau, uden at skulle skifte klub.

Dragør Boldklub, Kastrup Boldklub og AB Tårnby har for nyligt slået sig sammen under navnet Amager 27. Amager 27, også kaldet A27, er skabt for de helt unge spillere mellem ni og 13 i klubberne. A27 vil gerne stoppe udvandringen af talenter, der rejser over broen, for at prøve sig af blandt de bedste af de bedste i de store talentklubber.

– Vores mål er at skabe et så attraktivt fodboldmiljø på det sydlige Amager, at de største talenter i de tre klubber kan få nye udfordringer og ikke behøver forlade lokalmiljøet for at blive udviklet og matchet på højeste niveau til træning og i kamp, siger Mical Ambæk, formand for AB Tårnby til Amager Bladet.

De 20 bedste spillere fra hver årgang på tværs af klubberne skal fremover træne sammen hver fredag, og samtidig også spille sammen til stævner og i træningskampe under navnet Amager 27. Og formålet er altså, at de på den måde skal udvikle sig nærmest urimeligt meget i den lokale klub, inden for det nye samarbejde.

A27 har nu både afholdt første træning, og alle årgangene har også allerede spillet deres første kampe sammen i den nye A27-trøje. Det blev til tre nederlag for de tre årgange, men kampene var ifølge Mical Ambæk ikke en dårlig oplevelse af den grund.

– Det blev til flot fodbold, og vi fik presset dem (modstanderne, red.) flot til tider. Samtidig fik vi prøvet mange spillere af, så vi kan blive skarpere fra gang til gang. Vi er fortrøstningsfulde, siger Ambæk til D’ BOLD.

Det er ikke kun spillerne, der skal udvikles, men også ungdomstrænerne. De skal ved opnå en ny form for sparring og opnå inspiration ved de forskellige trænere på tværs af klubberne.

Spillerne kommer stadig til at spille i deres moderklubber, men skal bruge det nye A27-samarbejde til at kunne bygge ekstra på deres udvikling, som virkelig kommer i fokus.

In this article