Oskar Buur scorede sit første landsholdsmål med U/19 landsholdet

Oskar Bur er nu hjemvendt fra en tur med U/19 landsholdet, hvor den unge AGF’er scorede sit første mål i nationaldragten. Et kæmpe skulderklap til Oskar Buur, som har måtte kigge langt efter Superliga-minutter i denne sæson, men han er forsat inde i en naturlig modningsproces.

Oskar Buur er meget tilfreds med sit første mål og synes det var en fed måde at blive bekræftet i, at der stadig bliver holdt øje.

-Det giver en masse selvtillid at være med landsholdet, og så er det et skulderklap, at de synes, jeg gør det godt i klubben. Man skal jo gøre sig fortjent til at blive udtaget, så jeg er rigtig glad for at have været med, fortæller 18-årige Oskar Buur til stiften.dk.

I modsætning til turen med landsholdet har unge Buur måtte se langt efter nogle spilleminutter i Superligaen. I indeværende sæson fik han 16 minutter. Det var da AGF mødte AaB i syvende runde. Sæsonen inden fik han syv minutter mod Hobro.

Det er dog blevet til flere minutter i reserveholdskampene, hvor Buur har budt ind.

Glenn Riddersholm mener da også at man skal passe på med, at der ikke opstår en utålmodighed i kulissen omkring hvornår man igen får ham at se.

Oskar Buur er i en fase, hvor han er ved at blive voksen og finde ud af hvad det vil sige at spille i Superligaen.

-Han er inde i en helt naturlig modningsproces. Som en klog mand sagde engang: ”talentudvikling er jo ikke en sprint. Det er et maraton.” Og det handler om, at man hver eneste dag tager de nødvendige skridt. Og jeg synes, at Oskar arbejder godt med tingene, men der er i et udviklingsperspektiv en række ting, han skal arbejde videre med. Det er, at han skal tage større udviklingstrin omkring sit forsvarsspil. For han har nogle offensive forudsætninger, men fodbold, og specielt når man spiller på backen, er et tovejsspil. Og det skal man mestre på øverste niveau, siger Riddersholm om Buur til stiften.dk.

Forsvarsspillerens kontrakt udløber her til sommer. Der skal han finde ud af hvad fremtiden kommer til at byde på. Det er dog ikke noget der fylder i hans tanker, fordi han lige nu er tilfreds med der hvor han spiller på nuværende tidspunkt.

-Lige nu føler jeg, at det er det helt rigtige for mig at være i AGF. Selvfølgelig går jeg efter at spille hver gang, men jeg må også være realistisk og kigge på min situation. Der er stadig steder, hvor jeg skal udvikle mig, før spilletiden kan komme. Der er lidt vej endnu, men jeg føler egentlig, at der er en plan for det, udtaler Buur.

Fysikken har været en høj prioritet, og det har givet fremskridt, mener Riddersholm.

-Han arbejder med det, og der er nok også lidt vækstspurt i ham endnu, og jeg synes ikke, at det fysiske er så meget en udfordring, som det var for et halvt år siden. Der synes jeg, at han har taget nogle rigtig fine udviklingstrin. Så det handler mere om at indstille sig på den defensive del, som er et meget vigtigt udviklingsområde for Oskar, udtaler AGF-træneren.

In this article