Sent perlemål sikrer FCK sejr over Leicester i Uefa Youth League

Det var i sandhed knald eller fald for FC Købehavn i Uefa Youth League. Man stod blot noteret for ét point inden startfløjt, hvilket betød, at man var placeret på gruppens sidsteplads efter de første tre kampe. D’BOLD var til stede ved dagens opgør.

F.C. KØBENHAVN U19-LEICESTER U19 3-2 (2-1):

1-0: Julian Kristoffersen
2-0: Nicklas Røjkjær
2-1 Harvey Barnes
2-2: Harvey Barnes
3-2: Morten Hjulmand

F.C. Købehavn:
1 Christoffer Monty – 2 Mads Roerslev, 3 Niklas Vesterlund, 4 12 Frederik Bay – 7 Henrik Bellman , 22 Morten Hjulmand, 13 Nikolas Nartey , 10 Nicklas Røjkjær – 9 Carlo Holse, 16 Julian Kristoffersen

15 sekunder gammel var kampen blot, da Julian Kristoffersen sendte bolden i nettet efter gæsternes keeper kun kunne halvklare et skud fra Henrik Bellman. Fantastik start for FCK!

I det heltaget var englænderne bestemt ikke overbevisende i de bageste geledder i kampens åbning, og inden der var gået 10 minutter, sendte Nicklas Røjkjær et frispark i nettet til 2-0. Forsøget blev hjulpet på vej af en afretning på vejen. 2-0, og fansene på det råkolde Østerbro Stadion var i ekstase. Leicester var dog ikke mere rystede, end at de slog igen i det 13. minut. Christoffer Monty reddede et forsøg til hjørne, det efterfølgende hjørne blev slået til bageste stolpe og headet ned foran mål, hvor Harvey Barnes prikkede den det sidste stykke over stregen – skidt forsvarsspil i situationen fra FCK.

Siden tog englænderne taktstokken, og styrede kampen. FC København kom i perioder til at stå meget dybt på banen, men det blev aldrig til de helt oplagte muligheder for englænderne. I halvlegens sidste kvarter burde københavnerne dog have lukket kampen, da først Julian Kristoffersen var én-mod-én med keeperen, dernæst en tre-mod-to-kontra, som endte ud med, at Carlo Holse sparkede over og i slutminutterne af halvlegen kom også Nicklas Røjkjær meget tæt på, men kom for tæt på keeperen i en spids vinkel. En stribe af gode muligheder, der alle blev formøblet til tilskuernes store ærgelse. Halvleg!

De unge løver kunne – og burde – have været foran med mere end blot det ene mål, men i stedet kom Leicester som forvandelet ud efter pausen, hvor gæsterne først misbrugte to store chancer, inden Harvey Barnes igen kom på tavlen og blev dobbelt målscorer ved at sætte foden på et indlæg fra Arlott-John.

Kampen gik derefter ind i en fase uden de store chancer, men hvor spillet blev flyttet nærmere, og nærmere på englændernes felt. Dette udløste også gode muligheder til først t Joel Felix, der kom tæt på med et hovedstød, mens også Julian Kristoffersen kom frem til en god chance efter flot forarbejde fra Mads Roerslev.

FCK var tydeligt holdet, der gik mest efter de tre point, og man troede da også, at disse var en realitet, da Julian Kristoffersen fik prikket bolden i nettet ved fjerneste stolpe efter et hjørnespark. Målet blev dog korrekt underkendt. da en FCK-spiller begik frispark på gæsternes keeper – der var heller ikke de store protester fra hjemmeholdet.

Det lignede en pointdeling, da vi ramte det 90. minut. Men, men, men… netop som uret nærmede sig det 93. minut, trak Morten Hjulmand forbi en modstander inden i feltet og bankede bolden eminent over i det lange hjørne. 3-2! Kampens finske dommer blæste i fløjten for sidste gang, umiddelbart efter englænderne havde givet bolden op. Slutfløjt – og kæmpe ekstase på det iskolde Østerbro Stadion efter en fortjent sidsteminuts sejr til FC København U/19!

En kæmpe forløsning for FC København, der i den grad havde brug for alle tre point, som nu giver dem mulighed for selv at afgøre deres videre skæbne i turneringen.

Se det forløsende sejrsmål her:

https://twitter.com/KaffeKbh/status/793859029437181952

 

In this article