U/19 Divisionen, runde 10 – FC Roskilde rykkede fra i toppen og AC Horsens tabte terræn

I det afsluttede runde af U/19 Divisionen var der masser af mål, comebacks og spænding.

Thisted 2 – 5 FK Viborg
1-0: Mathias Myrthue
1-1: Martin Ebbensgaard
1-2: Martin Ebbensgaard
1-3: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Gandrup
2-3: Jesper Søndergaard
2-4: Simon Their Jakobsen
2-5: Mathias Rørbæk Klausen

Det var lige ved at ligne en gentagelse at sidste uges nederlag til HIK for FK Viborg, da de kom bagud mod Thisted halvvejs inde i anden halvleg. Psyken holdte dog til det, Martin Ebbensgaard leverede to hurtige scoringer inden pausen. Fiaskoen blev afvist, og i stedet blev det til en ubehagelig dag på kontoret for Oliver Holm Slot, dan han for første gang i sæsonen lukkede fem mål ind. Med sejren rykker Thisted ned på sidstepladsen, mens FK Viborg holder fast i den tætte top ni strid.

Næsby 2 – 2 HB Køge
0-1: Oliver Nick Lassen
1-1: Tobias Larsen
1-2: Oliver Nick Lassen
2-2: Mathias Paagh Damsbo

Allerede inden kampstart var kampens første advarsler blevet uddelt, da hjemmeholdets Rasmus Tukjær Thomsen og udeholdets Peter Nysted Therkildsen hver især blev vist for dommerens gule kort. Klar til kamp. Kun to minutter efter kampstart fik midtbanespilleren Oliver Nick Lassen scoret kampens og sit eget første mål. Ved pause lignede det en udebanesejr til svanerne, men kort efter starten på anden halvleg udnyttede Tobias Larsen et straffespark til at bringe udligning i regnskabet. Lassen var på pletten igen et par sekunder efter, og få sekunder inden dommeren fløjtede af sikrede Mathias Paagh Damsbo så point til hjemmeholdet. Pointdelingen rykkede udeholdet op på en syvende plads, mens hjemmeholdet falder til en femteplads.

HIK 3 – 1 Næstved BK
1-0: Julius Dalén Ellegaard
2-0: Tobias Schmidt-Christiansen
2-1: Ditlev Grønlund
3-1: Carl Lange

Selv uden mål fra ligaens topscorer, Malick Rasmussen, sikrede HIK sig sejren med to scoringer kort efter hinanden midt i første halvleg. Ditlev Grønlunds reducering nyttede ikke meget, da Carl Lange kun skulle bruge seks minutter på banen, inden han havde scoret sit tredje sæsonmål. Med sejren rykker HIK to pladser op i tabellen til tredjepladsen, hvorimod Næsteved BK rykker fra fjerde- til sjettepladsen.

FC Roskilde 3 – 2 SønderjyskE
0-1: Peter Buch Christiansen
0-2: Frederik Warming Lundbek
1-2: Elton Bryde Amisse
2-2: Claes Meinert Pedersen
3-2: Mathias Kisum

Efter godt og vel en times tid var ligaens førerhold bagud med 0-2, men så slog Elton Bryde Amisse til for anden kamp i træk, og satte gang i et flot comeback. På kun tyve minutter fik hjemmeholdet scoret tre mål, og sikrede sig sejren for anden runde i træk. Tilmed med samme cifre som i sidste rundes sejr over Thisted. Med sejren rykker FC Roskilde væk fra de andre hold, mens SønderjyskE falder til en ottendeplads.

AB 1 – 0 AC Horsens
1-0: Mileta Rajovic

AC Horsens tabte terræn til de andre hold i den store og tætte top ni strid. I sidste runde vandt de selv med 1-0, men lørdag var rollerne så byttet om, da Mileta Rajovic efter kun tyve minutter scoret sit ottende sæsonmål, og derved sikrede AB sig sejren i rundens målfattigste opgør. Den kun anden sejr for hjemmeholdet rykker dem en enkel plads op i tabellen til den næstsidste plads. AC Horsens bevæger sig ikke i tabellen, men mister mulighed for at komme længere op i tabellen.

Efter weekendens spillerunde begynder der så småt at blive skabt splittelse i striden om de øverste pladser. FC Roskilde er nu tre point foran de nærmeste forfølgere, mens AC Horsens nærmere skal se sig blandt de tre nederste end de ni øverste pladser.

In this article