Ung dansker imponerer Rafael Benítez

Dansk fodbold bliver i øjeblikket forkælet med flere eminente præstationer af unge danskere. Denne gang er det Elias Fritjof Sørensen som imponerer i England.

Elias Fritjof Sørensen er et af de nyeste navne i dansk fodbold. Han debuterede for HB Køge som den yngste nogensinde i foråret, og skrevet under på en kontrakt med Newcastle United få måneder efter. 17-årige Fritjof Sørensen har indtil videre kun spiller for ungdomsholdene i Newcastle, og der er det blevet til flest kampe for U18 og U23, men med de præstationer Fritjof Sørensen har leveret, så kan det tyde på, at der ikke er langt til førsteholdstruppen.

– Jeg sad ude på akademiet i mandags og havde lektietid, da jeg fik beskeden om, at jeg lidt senere skulle træne med førsteholdet. Det var stort at spille sammen med nogle af de store stjerner herovre, som for eksempel Jonjo Shelvey, der har spillet i Liverpool, siger Elias Fritjof Sørensen til tipsbladet.dk og uddyber:

– Nu ved jeg ligesom, hvad det drejer sig om på førsteholdet, og jeg ved, hvad niveauet er, og hvad der skal til for at spille på så højt et niveau som i The Championship og forhåbentligt snart Premier League. siger han.

Elias Fritjof Sørensen beretter om en meget anderledes tilgang til feedback fra træneren i England. Ifølge ham, så er ros en sjældenhed fra trænerstaben, men kritik er de ikke bange for at komme med. Derfor må man antage Fritjof Sørensen, at de få ord der kommer fra trænerstaben, er den lydløse ros, som der eksisterer i England.

– De siger som sagt ikke meget herovre, men jeg fik lige et ‘godt gået, knægt’ af Rafa Benítez efter træning. Det gør mig selvfølgelig glad, og det giver selvtillid, jeg kan tage med videre. Det motiverer mig også til at blive ved med at arbejde endnu hårdere, siger Elias Fritjof Sørensen, der også fik en snak med Newcastle-kaptajn Jamaal Lascelles:

– Lascelles var virkelig flink til at hjælpe, og han spurgte meget ind til mig. Han spurgte, hvor gammel jeg er, hvor jeg kommer fra og så videre. Det var en kæmpe oplevelse (at træne med førsteholdet, red.), som jeg er rigtig glad for at have fået, siger han.

Indtil videre må den 17-årige knægt fra Nakskov tage sig til takke med dette ene træningspas, og så vise sit værd på ungdomsholdene. Gør han det, så skal det nok skaffe flere sessioner sammen med Rafael Benítez og de andre førsteholdsspillere.

In this article