Ung FCK’er kan erstatte Thomas Delaney

En større udskiftning ligger i kortene hos de regerende danske mestre, F.C. København. Delaney forlader til fordel for Werder Bremen til januar, og planen er at Zanka og Augustinsson sælges til sommer. Dette kan skabe plads til københavnernes mange talenter.

Siden Ståle Solbakkens tilbagekomst hos FCK i 2013, så har især en spiller udviklet sig til at være en vigtig brik i københavnernes dominans – Thomas Delaney. Siden 2013 har Delaney udviklet sig til at være en uundværlig spiller for FCK, både med sine spillemæssige evner, og ikke mindst med sin passion og kærlighed for klubben.

Historien mellem Delaney og FCK slutter dog her til januar, hvor den centrale-midtbanespiller skifter Danmark og København ud med Tyskland og en tilværelse hos den tyske klub, Werder Bremen. Delaneys afgang efterlader et hul hos FCK, som skal udfyldes. Det oplagte ville være at købe en direkte erstatning, men ifølge Solbakken, så har en ung FCK’er ved navn Aboubakar Keita muligheden for at fylde det hul.

»Det kan godt ske (at FCK henter en midtbanespiller, red.). Det kommer også lidt an på Aboubakar Keitas udvikling. Det er også noget, jeg holder øje med, siger Ståle Solbakken til BT

Som det ser ud lige nu, så skal Keita kæmpe om positionen med Kvist, Gregus og Toutouh, men det ser ud til at Keita kan bestemme sin egen skæbne, hvis han kan præstere fornuftigt på reserveholdet og i de få chancer han får på førsteholdet.

»Det er ikke sådan, at vi er tvunget til at hente en ny spiller, for konkurrencen er mere end god nok, og vi har mere end god kvalitet. Men man skal forberede sig på, at ting kan ske,« siger Ståle Solbakken.

I skrivende stund, så står Aboubakar Keita noteret for 20 minutters spil i Alka Superligaen i denne sæson, men i alt har han tre superliga kampe under bæltet siden han blev rykket op på førsteholdet i januar. I DBU Pokalen er det blevet til to kampe henholdsvis imod Randers og Jammerbugt, og det blev endda til et mål imod Jammerbugt FC.

Fremtiden er i Keitas egne hænder, og fremtiden vil vise om ivorianeren vil tage mulighederne, og for alvor skabe et navn for sig selv i dansk fodbold.

In this article