Velspillende Esbjerg U/19 knækkede topaspiranterne OB

Et stærkt spillede Esbjerg U/19-mandskab kørte en stor sejr hjem mod OB. Især første halvleg gav grund til smil for vestjyderne.

U/19: Esbjerg fB 4-1 OB
1-0 Klaus Moesgård (4)
2-0 Mads Gadgaard (24)
2-1 Sebastian Lodahl (60)
3-1 Anders Dreyer (73)
4-1 Anders Dreyer (83)

Esbjerg er et af de flittigst scorende hold i U/19 Ligaen. Lørdagens opgør mod OB gav ikke vestjyderne anledning til at nedjustere resultatet på den saldo. Hele fire gange fik Esbjerg passeret OB-målmand Oliver Christensen, der havde en travl dag.

Målmanden, der senest har været på et træningsophold i Manchester United, måtte allerede efter få minutter af kampen grave lædderet ud af nettet, da Esbjergs Klaus Moesgård oversprintede fynboernes forsvarsspillere, og efterfølgende sendte kuglen i mål.

Første halvleg stod der i det hele taget bare Esbjerg på. Vestjyderne vadede i chancer, og da Mads Gadgaard efter 24 minutter udbyggede føringen, burde det velsagtens have været målet til 3-0 eller 4-0 snarere end 2-0.

Angriberen Anders Dreyer var hjemmeholdets farligste mand i de første 45 minutter, men i flere sekvenser manglede den afgørende kynisme. Derfor var det kun 2-0 ved pausen. Dreyer skulle dog vise sig at være på færde senere i kampen.

Da dommeren fløjtede op efter pausen blev OB en større trussel. Kim Engstrøms garanterede røffel til OB’erne i pausen, fik de fynboerne til at vågne. Efter blot to minutter måtte Lasse Askou Mikkelsen diske op med en klasseredning for at holde på Esbjergs 2-0-føring.

Sebastian Lodahl sørgede dog for at bringe fynboerne tilbage i opgøret efter en times spil, da han satte slutprodukt på en hurtig omstilling.

Nu kunne Esbjerg rigtig ærgre sig over deres egen ineffektivitet i første halvleg. Anders Dreyer viste sig dog stærk nok til at tage revanche for sin tidligere manglende skarphed. Efter 73 minutter blev vestjydernes tomålsføring nemlig genetableret, da Dreyer sikkert eksekverede et straffespark begået mod Jakob Lungi Sørensen.

Punkteret blev kampen endegyldigt da selvsamme Dreyer med en skarp afslutning fra kanten af feltet, gjorde det til 4-1, som også blev kampens resultat. Esbjerg er nu helt oppe på en andenplads (dog har de spillet flere kampe end alle konkurrenterne i toppen), mens OB glider ned på fjerdepladsen.

In this article