AC Horsens gør status over klubbens talentudvikling

Inden længe hopper vi ind i et nyt år, og dette har givet AC Horsens anledning til at gøre status over dette års talentudvikling. AC Horsens’ talentchef Keld Erik Sørensen oplever, at de gules talentudvikling efter en turbulent periode igen er kommet på rette spor og er i god forfatning.

Den positive udvikling skyldes blandt andet, at klubben i juli 2015 annoncerede at de ville have mere fokus på klubbens egne spillere. Dette har medført, at de gule har etableret et U-16 hold, som skal gøre det nemmere for U-15 spillerne at tage springet fra U-15 til U-17, som kan være mentalt udfordrende.

Derudover gør Keld Erik Sørensen status over hvert U-hold i AC Horsens. Her har U-19 holdet været udfordret på den offensive del og kun scoret 7 mål i 11 kampe. Til gengæld har flere af talenterne fra U-19 holdet fået mulighed for at spille reserveholdskampe, hvilket har været med til at udvikle dem og udfordre dem mere. Talenternes mulighed for at spille reserveholdskampe anser Keld Erik Sørensen som en positiv ting:

– Oprykningen til Superligaen har betydet, at flere U19-spillere har været med omkring reserveholdskampene, og det har belastet dem hårdere end normalt. Det er en rigtig positiv udvikling, at superligaholdet har mere fokus på de dygtigste unge spillere.

Både U-17 og U-14 har haft svingende præstationer, hvor det lykkedes U-17 holdet at komme ind i en god periode hen imod slutningen af efterårssæsonen, imens de mange svingende præstationer hos U-14 holdet medførte en nedrykning. Til gengæld har U-15 holdet haft en rigtig god sæson, hvor de endte over A-licens klubber som OB, Esbjerg og Vejle.

Keld Erik Sørensen udtaler, at de gules U-13 årgang er meget smal, men alligevel er blevet i den bedste række og arbejder fint med tingene. Ligeledes ser det positivt ud for klubbens talentskole, der på nuværende tispunkt består af 50 håbefulde fobolddrenge.

AC Horsens virker altså til generelt at have en talentudvikling, som er på vej i den rigtige retning.

In this article