Anderson om FCM-debut: Håbede jeg ville komme på banen

Mikael Anderson var for første gang udtaget til en førsteholdskamp i Superligaen for FC Midtjylland, og i samme omgang fik han debut.

FC Midtjylland 18-årige førsteholdsspiller, Mikael Anderson, er for nyligt kommet tilbage på træningsbanen efter at have siddet ude i omkring et halvt år med springerknæ. Heldigvis for det unge talent er han kommet godt tilbage, og har trænet fint med hos førsteholdet i de seneste par uger.

Torsdag aften skulle FC Midtjylland spille mod Silkeborg IF i Alka Superligaen, og forud for den kamp havde førsteholdets cheftræner, Jess Thorup, udtaget den unge Anderson til kamptruppen.

– Først og fremmest kom det som en overraskelse at jeg blev udtaget, men alligevel ikke, fordi jeg har haft nogle rigtige gode træningsuger med holdet. Så jeg har gået rundt og håbet på det, men bestemt ikke forventet det. Det er klart, at da jeg bliver fortalt, at jeg er på bænken, bliver jeg selvfølgelig rigtig glad og stolt. For jeg har været i en så lang skadesperiode. Og at jeg kommer så hurtigt tilbage i form og tilkæmper mig en plads i truppen så hurtigt, viser vel også at de timer i styrkerummet har givet pote, fortæller Anderson til D’ BOLD.

Når man får en bænkplads på førsteholdet for første gang, håber man formentlig også, at man kommer ind på banen på et tidspunkt.

– Jeg forberedte mig til kampen med den tankegang at jeg skulle spille, for man skal altid være klar. Jeg havde bestemt ikke forventet, jeg ville komme på banen, men jeg kunne godt se den komme, da vi kommer bagud. Dér kunne jeg godt se at muligheden for at komme ind, var blevet større, forklarer den unge offensive midtbanespiller.

– Jeg aldrig været på bænken før, så jeg var faktisk lidt nervøs før kampstart. Men jo længere tid kampen skred an, havde jeg det egentlig meget godt. Jeg gik egentlig bare og håbede på jeg ville komme ind og spille foran vores fantastiske fans, for hold op de var gode.

Og ind, det kom han. Med ti minutter tilbage af opgøret, hvor FCM lige havde reduceret til 2-1, kom Anderson på banen. Han kom ind med en positiv indstilling, kæmpede hårdt og havde endda en mulighed foran mål, der dog endte i hænderne på Silkeborg-keeperen.

– Da Jess giver mig besked på at jeg skal ind, er jeg rigtig spændt. Jeg er ikke nervøs, men jeg glæder mig bare til at komme ind og vise hvad jeg kan, og da fansene synger mit navn, det giver mig bare en fantastisk følelse i kroppen.

– Så når jeg ser tilbage på kampen, er det med blandede følelser. Jeg er super stolt og glad for at komme ind, men jeg føler også, jeg kunne have scoret på min mulighed. Men det kommer næste gang, siger Anderson.

Den unge midtbanespiller er egentlig ung nok til stadig at spille på U/19-holdet. Han er også en del af den trup, som U/19-holdet har udtaget til UEFA Youth League. Og selvom han ikke vil udelukke, at han gerne vil spille på U/19-holdet, går han efter at kæmpe sig ind på førsteholdet.

– Mit mål er helt klart og blive liggende i Superligatruppen og få så mange minutter som overhovedet muligt. Men det er klart hvis min indsats på træningsbanen ikke er god nok til og komme i truppen hver gang, så spiller jeg hellere end gerne u19 fodbold, men det er ikke min ambition. Min ambition er at bide mig fast i Superligatruppen, for jeg føler at jeg har noget at bidrage med. Men det er op til trænerteamet og vurdere, men jeg vil i hvert fald gøre alt for at vise at jeg er klar, afslutter Anderson til dbold.dk.

På søndag spiller FCM deres tredje kamp i denne uge. Denne gang mod AGF. Og om Anderson bliver udtaget til den kamp også, er endnu uvist.

In this article