Anderson inden Brøndby-kamp: Vi skal have tre point

Mikael Anderson har været udtaget til FC Midtjyllands kamptrup i Superligaen i de sidste to opgør, og i begge opgør har han fået ti minutter på banen plus dommerens tillægstid. Begge opgør blev til nederlag for FCM, og det mener den unge kantspiller, at der skal rettes op på mod Brøndby.

FC Midtjylland har tabt deres to sidste opgør. Samtidig har de kun scoret én enkelt mål, og der skal ofte mere til end det, for at vinde en fodboldkamp. Og da spillerne inde på banen, ikke fik gjort det i de to opgør, valgte holdets cheftræner, Jess Thorup, at indskifte 18-årige Mikael Anderson i kampens sidste minutter, i håbet om, at Anderson ville kunne byde ind med den sidste brik.

– Først og fremmest er jeg da glad for, at træneren kigger min vej. Jeg ser på det som en tillidserklæring, og jeg håber da, at jeg kommer til at få flere minutter i benene, når den nye halvsæson begynder, siger Anderson til D’ BOLD.

Mikael Anderson havde aldrig før været udtaget til Superligatruppen, inden han blev udtaget til kampen mod Silkeborg, og senere hen mod AGF. Og det må være et tegn på noget tillid fra cheftræneren, da han i begge omgang har smidt spilleren på banen. Anderson er ellers lige kommet tilbage fra en skade, hvor han har haft springerknæ. Så han må også have haft en god og solid genoptræning.

– Først og fremmest bliver jeg bare rigtig glad når der bliver kigget min vej. Jeg føler at jeg kan bidrage med noget, men det handler om at jeg får det vist. Det er selvfølgelig pissefedt at blive udtaget og få nogle minutter på banen, men jeg måler mig selv, på hvad jeg præsterer, og ikke de antal minutter jeg får, forklarer Anderson og fortsætter:

– Det var først og fremmest en svær kamp at komme ind i. Lige i den periode jeg kommer ind, begynder vi at satse mere på de lidt længere bolde. Og det er klart, det er ikke der, jeg har mine spidskompetencer. Men det er klart, de gange jeg endelig kommer på bolden, skal der mere kvalitet.

Og resultaterne har ikke været i orden ifølge Anderson.

– Det er egentlig pisse irriterende at vi nu har tabt de seneste to kampe. Jeg synes egentlig at vi i Silkeborg-kampen spiller en fornuftig kamp specielt i første halvleg. Men vi formår ikke at score, og det er det, fodbold handler om. AGF-kampen var kort sagt en rigtig dårlig kamp fra vores side. Vi skaber ikke helt de store chancer, og vi formår ikke rigtig og sætte os på spillet, som vi gerne vil, og kampen bliver lidt på AGF’s præmisser, forklarer den offensive midtbanespiller.

Men nu skal FCM på søndag møde Brøndby i efterårets sidste kamp, inden der skal holdes vinterpause og forberedes til den kommende forårssæson. Og Mikael Anderson har en helt klar plan om, hvad FCM skal på Vestegnen.

– Vi skal bare tilbage på sporet. En klub som vores kan ikke acceptere, at vi taber to kampe i streg. Så ganske enkelt vi skal til Brøndby og have de tre point, siger Anderson til dbold.dk.

Det er endnu uvist om Anderson igen vil være at finde på holdkortet, når FCM-truppen rejser mod Sjælland for at spille på søndag.

In this article