Asylansøger til prøvetræning i FC Midtjylland

15-årige Robel fra Eritrea har været til prøvetræning hos FC Midtjyllands U/17-hold

I sommers blev et samarbejdet stablet på benene mellem FC Midtjylland og Børnecenteret Rovvig, der er et asylcenter for uledsagede flygtningebørn under 18 år. I december måned kom samarbejdet til 15-årige Robel til gode, da den unge teknikker var på besøg på Heden for at vise sin fodboldkunnen frem, da han hurtigt havde vist sig at være meget bedre end de andre børn på centeret:

– Han er god på bolden, og så er han hurtig og kvik på fødderne. Men han er også meget uskolet. Det er den udfordring, vi ser hver gang, der kommer spillere fra en helt anden fodboldkultur. Robel har sandsynligvis spillet gadefodbold det meste af sit liv, fortæller FC Midtjyllands U/17-ligatræner, Svend Graversen til klubbens egen hjemmeside

Netop Svend Graversen er også ansvarlig for FC Midtjyllands del af samarbejde med Børnecenteret Rovvig, hvor han er i kontakt med Steen Mogensen, som sørgede for, at 15-årige Robel fik den store mulighed.

For nu bliver det dog ikke til mere for den eritreianske asylansøger:

– Han skal ind i et miljø, hvor han kan tage det step by step. Det her step er for stort et skridt for ham. Kan han få hjælp til at finde et miljø, hvor han stille og roligt kan få mange træninger med trænere, der har god tid, så har han mulighed for at blive en dygtig fodboldspiller, understreger Svend Graversen.

In this article