Dagens Tonsser-talent: Mads Zibrandtsen, Roskilde Boldklub 1906

Mads Zibrandtsen, RB 1906

Alle hverdage i ugen vil Tonsser i samarbejde med D’ BOLD sætte fokus på ”Dagens Tonsser-talent”. I dagens udgave med Mads Zibrandtsen fra Roskilde Boldklubs U/19 Drenge Øst-hold.

Alder: 17
Klub: Roskilde Boldklub 1906
Position: CDM – 6’er – Defensiv midt
Rygnummer: 10
Yndlingsspiller: Thomas Delaney
Yndlingsklub: Liverpool FC

Jeres sæson er nu slut på U/19-holdet i RB. Hvordan synes du sæsonen har været for jeres hold i efteråret?
– Det har været meget nyt for os. Mange af os har udviklet os taktisk, eftersom vi fik en ny træner i vinteren sidste år. Han førte en ny formation (3-5-2) ind på holdet, hvor hele holdet skulle omstille sig fra den tideligere formation (4-3-3). En ny spillestil, som satte gang i scoringerne, men desværre også en masse mål indkasseret i egen ende. Atmosfæren på holdet gennem hele sæsonen har været både sjov, seriøs og motiverende.

Hvordan vil du vurdere din egen sæson?
– Jeg synes selv, jeg har udfoldet mig en hel del, især på det taktiske, men også duelspillet. Arbejdet har gået meget med at bygge på det defensive arbejde, da der er gået for mange mål ind på os. Samarbejdet med Erkan Firat på midtbanen har virkelig udviklet både os, men også spillestilen på holdet. Samtidig har vores ene midterforsvarer, Andreas Maarup, fået mig til at blive bedre defensivt.

Hvad har været sæsonens højdepunkt? Og hvorfor?
– Kampen mod Lynge-Broby en kold hverdagsaften på udebane, hvor det eneste der betød noget var en sejr, da kun tre point kunne få os til at spille med om oprykning. Så alle 14 spillere var tændt, og selv Lynge-Broby stillede op med fans med romerlys og musik. Efter 15 minutter var vi allerede foran med 3-0, og allerede dér var Lynge-Broby kørt over, og kunne ikke følge med i vores tempo. En fantastik indsats hele vejen rundt af alle spillere. Kampen ender ud med rødt kort til Lynge-Broby og en sejr på 8-1 til os. Efter en kort krise på holdet med to nederlag var det nu vendt, og motivationen for at vinde næste kamp, og sikre os oprykning var derfor fuldt på.

Hvad synes du, du har kunne bidrage med på banen?
– Jeg er en decideret 6’er, som ligger og fordeler boldene, men samtidig være skraldespanden som rydder op på midten og stopper omstillinger. Jeg bidrager med en masse duelspil i luften, samt mange løbede kilometer. I angrebsspillet har jeg stor forståelse for spillet, og især en god tika-taka med tvillingebrødrende Erkan og Serkan har ført til mange mål. Samtidig bidrager jeg med en masse kommunikation. Som gammel anfører er det svært at ligge stemmen på hylden. Så i mig finder man en aggressiv spiller, der ikke er bange for at gå ind taklinger og bruge stemmen, samt en spiller med stor spilforståelse.

OBS: For at læse sidste bid af interviewet med Mads Zibrandtsen, skal du følge dette link

In this article